Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold 1
Wysłany: 9 Lipiec 10, 07:34
RZYM
Część III: Obóz
Kiedy już zgromadziłeś drewno i żywność udałeś się w głąb Germani, aby znaleźć odpowiednie miejsce na obóz. Po tygodniu marszu straż przednia dostrzegła miejsce, gdzie złączają się dwie rzeki, na dodatek są one trudne do przejścia, dlatego zdecydowałeś, żę tam go wybudujesz.
Obóz budowano przez kilka dni. Niedaleko zwiadowcy zauważyli krzątających się Germanów, którzy powoli do nas zmierzają. Masz czas, aby zrekrutować armię odpowiednią do odparcia Germanów. Zapasy są dość duże, dlatego obóz powinien wytrzymać bardzo długie ataki.
Porady
- na początku zbuduj chatę drwala ( najlepiej w obrębie murów) oraz dom (dzięki niemu szybciej zrekrutujesz armię)
- drewniana brama jest bardzo słaba, dlatego przed nią ustaw kilku wojowników i pikinierów, a na niej inżynierów z olejem
- łuczników ustaw przy północno-wschodniej bramie, kilku na bocznych murach obozu
- kiedy nastąpi pierwsza inwazja zniszcz farmy krów, aby pozyskać drewno potrzebne do odbudowy murów
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 10 Lipiec 10, 12:23
Rzym III Obóz
Ciekawy pomysł na zrobienie krajobrazu Mogłeś troche więcej kamieni dać do tych kanionów. A co do tych "rzek", to i wyglądają bardziej na strumyk, może potok, a nie rzekę. Po za tym jest ok, nie wychwiciłem czegoś co by raziło Co do poziomu trudności to misja nie sprawila mi trudności, wystarczy wystawić wszystkie (oprócz kilku wojowników przy lordzie) wojska przed bramę, tak jak napisałeś. Gdy inżynierzy wylali olej, posłużyli mi do budowy tarcz, namiotów jest pełno Gdy zanieśli trcze, zostawiali je na miejscu i szli robić nowe. Tylko na ostatniej inwazji kilku pałkarzy przebiło sie przez mur, ale miałem tam ok. 5 wojowników. Misja nieco łatwa, ale trzeba umiejętnie rozmiścić wojska, by wygrać.
Gra w: Stronghold 1
Wysłany: 24 Lipiec 10, 14:23
RZYM
część IV: Oblężenie
Obóz wytrzymał bardzo duże ataki, resztka przestraszonych Germanów uciekła do swojej osady. Postanowiłeś wyruszyć na główną osadę Germanów, gdzie mieszka ich przywódca. Prawdopodobnie będzie to już Twoja ostatnia misja w Germanii, gdyż Cesarz wzywa Ciebie wraz z legionem do walki z innym wrogiem.
Wróg ma słabe morale, my natomiast niewielu żołnierzy, więc szanse są wyrównane. Twoim celem jest zabić przywódcę Germanów i zabić wszystkich w osadzie. Masz do dyspozycji wielu inżynierów, którzy bardzo pomogą w zdobyciu dobrze ufortyfikowanej osady.
porady
-katapultami zniszcz pierwszy mur, aby pozbawić osłony wrogich łuczników
-użyj wielu ruchomych tarcz do osłony strzelców.
-ostrożnie steruj oddziałami, uważaj na wilcze doły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum