Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 14 Sierpień 10, 10:07
adriannn napisał/a:
Podczas uczty na cześć nowego króla do Lihańska przybył posłaniec. Wbiegł do sali tronowej i rzucił się na podłogę.
-Panie, Cielan zdobyty! Hrabia pojmany!
[...]
-Musimy działać - spojrzał na posłańca - Ktoś przeżył? I gdzie wojska zmierzają?
-Tylko hrabia i kilku żołnierzy, którzy stoją na dziedzińcu. Geref prawdopodobnie kieruje się na fortecę Nogastul. - odpowiedział nie spuszczając wzroku z podłogi.
Hrabiua został pojmany, dlaczego więc stoi na naszym dziedzińcu?
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 18 Sierpień 10, 11:33
Góry są okrągłe(50 %), a rzeka i podłoże nie urozmaicone(rzeka - bród, kamienie etc.) (ziemia - błoto kamienie etc.) Góra w prawym-górnym rogu mini mapy też mogła być urozmaicona(skały, kamienie etc...)
Po obronie Nogastulu wyruszyłeś wraz z Ositzem odbić Cielan z brudnych łapsk Gerefa.
Dzień przed podróżą zapytał cię:
-Ciekawi mnie jedno.
-Co, bracie?
-Orlandia graniczy ze Skelligią od północy, a Cielan jest na południu. Mamy nowego wroga-księcia Filipa z Rewardii. Ten cichy parszywiec sprzymierzył się z Gerefem i pewnie pragnie południowego hrabstwa.
Po długim marszu żołnierze zaczęli chorować i wkrótce umierać. Z 200 zostało około 30. Postanowiłeś rozbić obóz, a twój brat pojechać do pobliskich parafii (SHK ) zebrać ludzi. Rozbiłeś obóz na południowych bagnach, pełno tutaj smoły więc warto wykorzystać to i zebrać ich 20 sztuk. Ositz przybędzie z nieuzbrojonymi żołnierzami, więc zbierz 32 wiekiery i 32 skórzane pancerze.
Prawdopodobnie będzie cię atakował Filip, więc przygotuj się na inwazję.
Starałem się urozmaicić terem kamieniami, błotem, niską trawą itp. Nie używałem funckji pagórka tylko podnieś teren Mam nadzieję że fabuła i obóz także się wam spodobają Chciałbym także żeby ktoś więcej ocenił
No więc zagrałem sobie i powiem, że całkiem fajnie się grało (nie skończyłem, bo nie chciało mi się zbierać 64 wekier i zbrój skórzanych...).
krajobraz całkiem ładny
mógłbyś trochę urozmaicić żelazo - jakieś kamienie itp.
fajnie zrobiony gród
przy fiordzie daj może nieco więcej skałek ?
dlaczego nie mozna budować koszar ?
wywal kamień ze składu zapasów, skoro i tak nie mozna z niego korzystać ;]
dodawaj opis misji w grze
IMO lipa z wprowadzeniem innych imion niż w grze - niby atakuje nas jakiś Filip, a jest, że Wąż, więc bez sensu... używaj tych przeciwników, którzy są
w opisie mapy nie pisz ile czego trzeba zebrać, bo zmienia się to w zależności od poziomu trudności...
Gra w: SHC, SH2 Deluxe
Wysłany: 26 Październik 10, 16:50
Powie mi ktoś czemu nie da się tego ściągnąć? Pisze że: The file was deleted due to our inactivity-rule (no downloads). Jakby komuś się udało, albo posiada te mapki to niech mi wyśle link na PW. Bo chcę pooglądać sobie jak wygląda u pana Adriannna krajobraz
_________________ Alanné mba yi woma... wé
Ho tou sondé
Ho ma... yé
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum