ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
[Kampania] Orlandia
Autor Wiadomość
przemusio 
Piechur

Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Medale: Brak

Wysłany: 13 Sierpień 10, 08:50   

Stary, wstaw mnimapę, OK ? ;)

adriannn 
Wolny chłop

Gra w: 1, Crusader

Wysłany: 14 Sierpień 10, 08:07   

Wstawiłem - proszę o oceny :-)

Hunter 
Ciężkozbrojny

Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader

Wysłany: 14 Sierpień 10, 10:07   

adriannn napisał/a:

Podczas uczty na cześć nowego króla do Lihańska przybył posłaniec. Wbiegł do sali tronowej i rzucił się na podłogę.
-Panie, Cielan zdobyty! Hrabia pojmany!
[...]
-Musimy działać - spojrzał na posłańca - Ktoś przeżył? I gdzie wojska zmierzają?
-Tylko hrabia i kilku żołnierzy, którzy stoją na dziedzińcu. Geref prawdopodobnie kieruje się na fortecę Nogastul. - odpowiedział nie spuszczając wzroku z podłogi.

Hrabiua został pojmany, dlaczego więc stoi na naszym dziedzińcu? :-|

adriannn 
Wolny chłop

Wysłany: 14 Sierpień 10, 10:24   

Miałem na myśli że hrabia przeżył bo został pojmany, a na dziedzińcu stoją ci żołnierze. Ale już poprawiłem.

[ Dodano: 18 Sierpień 10, 11:37 ]
Mapa poprawiona

przemusio 
Piechur

Wysłany: 18 Sierpień 10, 11:33   

Góry są okrągłe(50 %), a rzeka i podłoże nie urozmaicone(rzeka - bród, kamienie etc.) (ziemia - błoto kamienie etc.) Góra w prawym-górnym rogu mini mapy też mogła być urozmaicona(skały, kamienie etc...)

adriannn 
Wolny chłop

Wysłany: 24 Sierpień 10, 09:47   

Po dłuższej nieobecności w tym temacie - nowa mapka. Krajobraz robiony 1,5 h, mam nadzieję że wam się spodoba ;)

A tu kolorki wojsk i ,,aktorzy"

Ty
Oddziały Ositza
Wojska Gerefa
Wojska Filipa

Geref - Wilk
Filip - Wąż

Zbieranie Wojsk

http://img825.imageshack..../beztytuuap.png

Po obronie Nogastulu wyruszyłeś wraz z Ositzem odbić Cielan z brudnych łapsk Gerefa.
Dzień przed podróżą zapytał cię:
-Ciekawi mnie jedno.
-Co, bracie?
-Orlandia graniczy ze Skelligią od północy, a Cielan jest na południu. Mamy nowego wroga-księcia Filipa z Rewardii. Ten cichy parszywiec sprzymierzył się z Gerefem i pewnie pragnie południowego hrabstwa.

Po długim marszu żołnierze zaczęli chorować i wkrótce umierać. Z 200 zostało około 30. Postanowiłeś rozbić obóz, a twój brat pojechać do pobliskich parafii (SHK :mrgreen: ) zebrać ludzi. Rozbiłeś obóz na południowych bagnach, pełno tutaj smoły więc warto wykorzystać to i zebrać ich 20 sztuk. Ositz przybędzie z nieuzbrojonymi żołnierzami, więc zbierz 32 wiekiery i 32 skórzane pancerze.
Prawdopodobnie będzie cię atakował Filip, więc przygotuj się na inwazję.

http://rapidshare.com/fil.../orlandia_3.rar

Starałem się urozmaicić terem kamieniami, błotem, niską trawą itp. Nie używałem funckji pagórka tylko podnieś teren ;) Mam nadzieję że fabuła i obóz także się wam spodobają :) Chciałbym także żeby ktoś więcej ocenił :roll:

Siwy 
Moderator

Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 29 Sierpień 10, 18:55   

No więc zagrałem sobie i powiem, że całkiem fajnie się grało (nie skończyłem, bo nie chciało mi się zbierać 64 wekier i zbrój skórzanych...).
:arrow: krajobraz całkiem ładny
:arrow: mógłbyś trochę urozmaicić żelazo - jakieś kamienie itp.
:arrow: fajnie zrobiony gród
:arrow: przy fiordzie daj może nieco więcej skałek ?
:arrow: dlaczego nie mozna budować koszar ?
:arrow: wywal kamień ze składu zapasów, skoro i tak nie mozna z niego korzystać ;]
:arrow: dodawaj opis misji w grze
:arrow: IMO lipa z wprowadzeniem innych imion niż w grze - niby atakuje nas jakiś Filip, a jest, że Wąż, więc bez sensu... używaj tych przeciwników, którzy są
:arrow: w opisie mapy nie pisz ile czego trzeba zebrać, bo zmienia się to w zależności od poziomu trudności...

adriannn 
Wolny chłop

Wysłany: 29 Sierpień 10, 20:19   

O ktoś ocenił! :-D A z tymi imionami to jest tak że mają jakieś imię, np. Geref i przydomek, np. Wilk ;-) Tak jak w Strongholdzie ;-) I dzięki za pozytywne oceny ;-)

przemusio 
Piechur

Wysłany: 29 Sierpień 10, 20:53   

Kurczę, jakoś ostatnio nie mam chęci do ściągania map. Jakbyś wstawił screeny to bym ocenił ;)
Po minimapie całkiem nieźle. :)

Willhelm III 
Osadnik

Gra w: SHC, SH2 Deluxe

Wysłany: 26 Październik 10, 16:50   

Powie mi ktoś czemu nie da się tego ściągnąć? Pisze że: The file was deleted due to our inactivity-rule (no downloads). Jakby komuś się udało, albo posiada te mapki to niech mi wyśle link na PW. Bo chcę pooglądać sobie jak wygląda u pana Adriannna krajobraz ;-)

adriannn 
Wolny chłop

Wysłany: 8 Grudzień 10, 08:52   

Pytanie do wszystkich fanów moich mapek (żart :P ) Chcecie kontynuacje tej kampanii, czy nową, lepszą?

Odpowiedz do tematu