Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Czasy są mroczne, Gorhule - źli ludzie z południa rosną w siłę. Przygotowują się do wojny, która może być naszą ostatnią. Wprawdzie mieszańcy Feroinu przeżyli wiele wojen i są bardzo mężni, ale wróg jest o wiele silniejszy niż kiedykolwiek. W ostatnich tygodniach królestwo Feroinu straciło wszystkich sojuszników, nie ma się do kogo zwrócić o pomoc, zostało samo...
Mijają miesiące, królestwo zbroji się jak najszybciej, twierdze są odbudowywane i remontowane, żołnierze szkoleni, kute są zbroje i miecze. Mrok czai się na południu. Ludzie na granicy widzieli już grubych, uzbrojonych w drewniane tarcze, pałki i kusze wojowników - Gorhuli, którzy plądrują wszystko na swojej drodze.
Dni ataku zbliżają się. Armia wroga czeka tylko na sygnał władcy - Gerendosa. Królestwo Feroinu też jest gotowe, żołnierze gotowi do walki czekają na murach twierdz. Król Arento przewidział pierwszy atak na twierdzę Ar-Iuen, która jest najbliżej granicy z królestwem Gorhuli.
PORADY
-użyj krów wystrzeliwywanych z trebuszy
-ustaw pikinierów i łuczników przy bramie
-gdy wróg wejdzie do miasta wycofaj łuczników na następny mur
mapa do historii.png Mapa w większej rozdzielczości jest w folderze, w dokumencie Word
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 3 Kwiecień 10, 17:55
Cóż, gra się fajnie, nie wychwyciłem błędów, ale mapa mocno trudna. Nie zdołałem się obronić, a wrogowi zostało dużo wojsk. Krów było mało, więc nie zdołałem zadać nimi szkód.
8.5/10
Pobrałem Twoją mapę Valley Glacier. Minimapka wygląda genialnie, ale ziemia na mapie trochę brzydko. W każdym bądź razie mapa wygląda na czasochłonną i jest dokładnie wykonana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum