Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 31 Lipiec 11, 17:24
Też poproszę o ID i hasło. Ja też jestem za komunikacją głosową, ale mam problem z mikrofonem [bądź ze sterownikami], więc będę musiał się ograniczyć do zwykłego chatu .
Może od razu poinformuję o planach - co budujemy, do czego zmierzamy itd.
Na razie głównym celem jest ukończenie murów obronnych czegoś, co będzie naszym zamkiem. Gotowe są już wieże i fundamenty palisady - w planach są dwie dzielnice, podziemia, port i kolejka do kolejnej ekspansji(to akurat na dalszą metę).
Erek, czy mógłbyś podać mi id i hasło tego nowego serwera? Jednocześnie pragnę powiadomić, że ja także zakładam serwer minecrafta. Są wgrane niektóre pluginy, np. LWC. Cała gra polega na zdobywaniu złota na różne sposoby i wydawaniu go na zakup działek pod budowę domku czy rzadkich narzędzi. Złoto można zdobyć m.in poprzez eksplorację jaskiń z potworami czy zwiedzaniu katakumb pełnych zagadek i potworów. Można także wymieniać surowce, przedmioty na złoto w Skupie Materiałów. Razem z ekipą (czyt. kumplami) tworzę serwer. Ostatnio jednak większa część wyjechała na kolonię w z tego powodu prace zostały zawieszone. Brakuje webmastera, budowniczego i kolegi odpowiedzialnego za ogólne sprawdzanie funkcjonalności serwera. Ja zajmuję się praktycznie wszystkim. Od robienia katakumb, poprzez pracę nad forum do instalowania pluginów. Serwer wystartuje prawdopodobnie od 0,5 do 1 miesiąca. Dziękuję wszystkim, którzy przeczytali tego posta i pozdrawiam
Erek, czy mógłbyś podać mi id i hasło tego nowego serwera?
Oj, ja nie jestem od tego bo to nie mój serwer.
Zapytaj Lorda Smerfa!
adi142 napisał/a:
Jednocześnie pragnę powiadomić, że ja także zakładam serwer minecrafta. Są wgrane niektóre pluginy, np. LWC. Cała gra polega na zdobywaniu złota na różne sposoby i wydawaniu go na zakup działek pod budowę domku czy rzadkich narzędzi. Złoto można zdobyć m.in poprzez eksplorację jaskiń z potworami czy zwiedzaniu katakumb pełnych zagadek i potworów. Można także wymieniać surowce, przedmioty na złoto w Skupie Materiałów. Razem z ekipą (czyt. kumplami) tworzę serwer. Ostatnio jednak większa część wyjechała na kolonię w z tego powodu prace zostały zawieszone. Brakuje webmastera, budowniczego i kolegi odpowiedzialnego za ogólne sprawdzanie funkcjonalności serwera. Ja zajmuję się praktycznie wszystkim. Od robienia katakumb, poprzez pracę nad forum do instalowania pluginów. Serwer wystartuje prawdopodobnie od 0,5 do 1 miesiąca. Dziękuję wszystkim, którzy przeczytali tego posta i pozdrawiam
Jeśli takie coś powstanie, to proszę o ID i hasło! Jestem bardzo ciekawy, co to będzie!
Adax, co do Twojego serwera - czy to nie wypacza trochę idei samej gry? Mam na myśli głównie to, co nazwałeś "skupem materiałów" i związane z tym wprowadzenie waluty, której używa się do kupowania przestrzeni w praktycznie nieskończonym świecie.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 1 Sierpień 11, 22:38
Lord Smerf, widocznie podstawowa wersja Minecraft się nudzi i w zawiązku z tym ludzie tworzą własne mody, co jest bardzo dobre i ciekawe.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Oczywiście rozumiem ruch tworzący mody, nawet go popieram; ludzie zrobili już dziesiątki różnorodnych modów do Minecrafta, z których wiele jest naprawdę wspaniałych. co innego jednak mod zmieniający nieco rozgrywkę, dodający nowe opcje czy np. bardzo przydatne do tworzenia map typu escape TooManyitems i SinglePlayer Commands niż plugin serwerowy dodający walutę w grze. Moim zdaniem takie coś jest więcej niż niepotrzebne; wszak zmienia niemal całkowicie ideę samej gry. Nie przeczę, niektórym może się to podobać, jednak ja do nich nie należę.
Hmm... większość popularnych serwerów posiada własną walutę oraz taki właśnie system działek. Ostatnio sam mam mało czasu, jednak wczoraj na wieczór wziąłem się na dokańczanie 2 poziomu katakumb z mnóstwem pułapek (np. kiedy wejdziesz na płytkę to wyleje się na ciebie lawa). Dzięki za id i hasło.
hmm... Jakby to ująć... Tak to jest podobne do Surrival Mode tyle że z jedną różnicą. Tutaj masz zapewnioną ochronę i masz określone miejsca do wykonywania czynności, np. Gaj Sosnowy do ścinania drewna, Kopania wiadomo do czego, katakumby do zdobywania złota i pokonywania potworów.
Screeny:
http://imageshack.us/g/18...0222293085.jpg/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum