Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 8 Styczeń 09, 17:43 Konkurs na nowy layout strony
Z forum już zrobiliśmy porządek. Teraz czas na stronę Dzisiaj po kilku godzinach walczenia z przestarzałym kodem udało mi się pozbyć tabel z szablonu. Wszystko opiera się na maksymalnie uporządkowanych divach a atrybuty wszystkich powtarzających się elementów przeniosłem do arkusza stylów. Ci, którzy mają pojęcie o html'u wiedzą jak duże znaczenie mają te zmiany
Kolejnym etapem jest odświeżenie wyglądu, dlatego też
ogłaszam konkurs na elementy graficzne strony stronghold.gry-online.pl.
Potrzebuję:
nagłówki menu lewego i prawego - 160px i 170px na ok 25px
nagłówki artykułów - 415px szerokości
tło całej strony - może być kilka obrazków, które będą powtarzane (np. stały motyw graficzny u góry na ok 40px wys. oraz dolna, powtarzana w pionie część)
tło kolumn bocznych - 160px i 170px szerokości, wysokość max 20px, możliwość powtarzania w pionie
Chciałbym, żeby była zachowana podobna kolorystyce, żebym nie musiał robić rewolucji w kolorach odnośników i czcionek. Mile widziane delikatne cienie i wzorki. Wszystko powinno łączyć się w spójną całość.
Najlepszym sposobem tworzenia i przedstawiania projektów będzie praca na pliku z całą stroną, gdzie widać każdy z planowanych do zmiany elementów:
Wycinanie zalegającego tekstu z kolumn może być kłopotliwe, dlatego nie męczcie się z nim. Na waszych obrazkach może w ogóle nie być tekstu, a jedynie "goła", zmodyfikowana strona. http://stronghold.gry-onl....php?id=kontakt
Prace będę oceniał na bieżąco, jeśli w ogóle jakieś się pojawią .
Nie poddałbym się, gdybym wiedział, że coś może mi wyjść : /.
Przyciski, nagłówki... to wszystko to styl minimalistyczny (mało elementów), a ja jako tako w tym rozpoznany jestem. Jak chcesz zobaczyć, to patrz co mnie wyszło, jak próbowałem zrobić "Menu".
xD
Całkiem ładny nagłówek, ale nie bardzo pasuje stylem do stronki Ta czcionka wygląda jak z Matrix'a
W tym rzecz, że wolałbym otrzymać szablon przygotowany jako całość do pocięcia, niż jako kilka oddzielnie tworzonych elementów. A w takiej sytuacji nie jest to już tak bardzo "minimalistyczne" zadanie.
Nudziło mi się trochę dzisiaj, chciałem zrobić coś kreatywnego i twórczego, zacząłem robić te buttony, które chciałeś ale szybko zmieniłem zdanie i zacząłem planować zrobienie czegoś konkretniejszego, doszło do tego że zabrałem za logo , dawno już nie uruchamiałem Photoshopa i może nie jestem w najwyższej formie ale to co powstało podoba mi się, oceńcie wy. Odyn sam zdecyduj co z tym zrobisz, postaram się w najbliższym czasie pomyśleć nad nagłówkami ;-P
Bardziej zależało mi na waszych opiniach, nie pamiętam żebym sugerował zmiane loga, tak naprawdę to chciałem zrobić cały layuot w takim klimacie jak ta praca Aktualne logo pasuje do całego image strony i jest już bardzo rozpoznawalne
Nie, nie... za dużo rzeczy napaćkanych na logu D-stara. Nie ma punktu na którym można zawiesić oko. Z lewej postać, z prawej postać. Wszędzie gdzie nie spojrzeć napisy. Nie jest taki "najs" jak to stwierdził HolyKing. Pomysł może i był, ale wykonanie kiepskie. Dla mnie to taki przeciętniak z przeciętniaków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum