Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 2 Czerwiec 09, 13:08 Jak zmieniac kolor jednostek.
Mam nadzieje ,że za ujawnienie tej tajemnicy Edytorski Krąg ,masoneria ,iluminaci ,templariusze mnie nie zabiją... No dobra jak mi jakiś asasyn kosy w plecy podczas pisania nie wbije to może się to komuś przyda
-Tworzymy mapę
-Otwieramy program HEdit
-File - Open - nasza mapa (powinno wyskoczyć nam w ch** cyferek)
-Klikamy lornetkę i w kolumnie "HEX" wpisujemy
00 00 00 01 00 00 00 03 00 00 00 04 00 00 00 02 00 00 00 06
(Jeśli wszystko dobrze zrobiliśmy to powinien nam się podświetlić ciąg cyferek)
-Szukamy liczb 01 i zmieniamy ją na inną (inny kolor)
-Zapisujemy i mamy mapę ze zmienionymi kolorkami
Dobrze że to napisałeś niektórzy mnie się pytali jak to zrobić to musiałem wyjaśniać.
Mogłeś zrobić screeny a szczególnie tam gdzie jest tabelka,bo nie mogą znaleść inni.
Ostatnio zmieniony przez Nice Friend 7 Czerwiec 09, 10:17, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
najlepiej jakby autor dał link do programu i uzupełnił ten bardzo przydatny tutorial screenami Aha, dodam, że można (a nawet wypadałoby) zmienić kolor botów, żeby nie wyszło na to, ze jesteśmy czarnymi, atakuje nas wilk i nie wiemy które jednostki sa nasze, a które wroga.
PS. Można też dać 3 inne kolory - błękitny, zielony i fioletowy. Tylko nie pamiętam dokładnie cyferek, a nie chcę nikogo wprowadzić w błąd.
najlepiej jakby autor dał link do programu i uzupełnił ten bardzo przydatny tutorial screenami
Noooo dokładnie... Przychylam się do tego zdania...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Wyskoczył Ci błąd? I aplikacja została zamknięta? Może coś źle zrobiłeś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum