Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Proszę was o wypowiedzi dotyczące tych dwóch osóbek.
Osobiście uważam, że lepszy jest Sułtan
Why?
Obrona- 8/10
Gospodarka- 4/10
Atak- 7/10
śr. 6,3
Zaś Wąż
Obrona- 6/10
Gospodarka- 5/10
Atak- 3/10
śr. 4,6
Sułtan rekrutuje arabskich zbrojnych, a Wąż tylko włóczników
Nie robię ankiety, bo chce wiedzieć co myślicie o ich gospodarce, ataku itp.
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Nie wiem po co kolejny temat 'x czy y' Obydwa boty są bardzo słabe. Nie wiem, czy porównując atak czy obronę np wilka też dałbyś sułtanowi 8,7 1 marna wieża z procarzami, nie używa wilczych dołów ani smolnych rowów, jeśli się nie mylę to fosy też nie ma. To jest obrona? A atak samymi procarzami, łucznikami i arabskimi zbrojnymi oceniłbyś na 7? Dla mnie to i 5 nie jest. Jak oceniasz już boty to pomyśl co byś innym, tym lepszym postawił ;] Też z gospodarką Sułtana przesadziłeś Bez farm, bez produkcji żadnej broni, zbroi. Bez piwa, kościołów chyba też nie buduje. To jest gospodarka na 4? Temat bez sensu imo
sułtan
Obrona- 3, najwyżej 4/10
Gospodarka- 2/10 (jesli po jakims czasie zniszczysz mu wszystkie budynki gospodarcze to sie nie odbuduje a takto najwyżej za 3 sady z jabłoniami)
Atak- 4/10 (ataki to jego najlepsza strona ale aż siedem? Najwyżej 4)
Wąż
Obrona- 5/10
Gospodarka- 5/10
Atak- 5/10 (dlaczego piec? bo jego ataki sa wkurzajace. Atakuje dosc czesto, robi podpalaczy którzy choc słabi, moga naprawde wkurzyć no i trzeba uważac na drabinarzy)
Hmm..Jak dla mnie to oba boty są równe sobie.
Wąż robi częste ataki lecz słabymi jednostkami a Sułtan atakuje rzadziej lecz skuteczniej bo wysyła do ataku arabskich zbrojnych i arabskich łuczników.
Co do obrony to wąż ma lepszą.No przecież lepiej miecz łuczników na murach i wieżach niż procarzy A jeżeli chodzi o gospodarkę to mogę powiedzieć że wąż ma nieco lepszą.No wyszło jednak na to że wąż jest ogólnie lepszy
sultan
-dokupuje zywnosc
-niema rzemiosla
-grupami atakuje
-nie robi maszyn oblezniczych
-robi trylko mur, brame i gora 2 wieze obserwacyjne
+ma rzeczy przyjemne
+ma duzo procarzy
+robi wyrzytnie bomb ogniowych
waz
-nie robi jednostek zbrojnych
-nie buduje duzych wiez
-robi tylko katapulty
-robi buejaki zamek(latwo go oszczelac)
-robi do ataku tylko wloczikow
+ma dyzo lucznikow (czasami jak ma dobra miejsce)
+robi podpalacze
+robi eu i ar
Nie wiem, czy porównując atak czy obronę np wilka też dałbyś sułtanowi 8,7
Wilka zamek oceniałbym w skali od 1 do 10 na jego możliwości, a Sułtana od 1 do 10 na jego możliwości. To się różni. Sory, że zakładam taki temat, ale jestem ciekaw co inni sądzą o tych osóbkach. Często brałem ich za sojuszników.
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Wilka zamek oceniałbym w skali od 1 do 10 na jego możliwości, a Sułtana od 1 do 10 na jego możliwości. To się różni. Sory, że zakładam taki temat, ale jestem ciekaw co inni sądzą o tych osóbkach. Często brałem ich za sojuszników.
Co znaczy według ciebie 'na jego możliwości'? Tak to można porównywać np. dziecko 10 letnie, które bardzo dobrze się uczy, jednak w porównaniu z jego 20 letnim kolegą on nic nie umie Każdego bota powinniśmy według tych samych kryteriów oceniać. Saladyn mając sporo zieleni, drewna, żelaza, kamienia i miejsca w niedługim czasie rozwinie niezłą gospodarkę, zbuduje nawet dobrą obronę, zrobi sporo wojska, będzie cię atakował konnymi,łucznikami,katapultami,arabskimi zbrojnymi i do tego jego licznik ze złotem będzie ciągle rósł. A taki Sułtan przy tych samych warunkach jakoś nie osiągnie tego. A ma do dyspozycji te same budynki, to samo wojsko oraz ten sam teren. I nie mam ci za złe że zakładasz takie tematy
Moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest Wąż (chociaż trochę "taktyki", objawia się to przez używanie wielu rodzajów jednostek), Sułtan nie ma praktycznie żadnej gospodarki (przde wszystkim drwale.
PS: "Na jego możliwości" - tak można ocenić grę człowieka, komputer stosuje określone zasady - w ten sposób można uznać grę każdego bota na 10/10.
Wiadomo, i Sułtana i Węża jest łatwo podpalić, ale Wąż przez nie budowanie murów w niektórych miejscach ułatwia to bardzo. A sułtanowi nie za bardzo jest co podpalać :]
Moim zdaniem wąż jest wyraźnie lepszy od sułtana, chocby dlatego że:
*liczba żołnierzy b. często przekracza 300 (dla porównania armia sułtana nigdy nie liczy 150)
*obrona węża zdecydowanie lepsza ze względu na dużą ilość łuczników w siedzibie i na wieżach
* w ataku również lepszy wąż ponieważ atakuje większą liczba żołnierzy + katapulty
* uzywa niewolników dzięki którym może podpalać budynki wroga
* gospodarka zdecydowanie lepsza od sułtana(mysle ze nie trzeba tego opisywac)
Zresztą gdy będe miał trochę czasu przetestuje tych 2 lordów na zrównoważonej mapie i udowodnie wszystkim że wąż jest zdecydowanie lepszy od sułtana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum