Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Mam pytanie. Widziałem na you tube Minecraft'a i chciałem sobie kupić tą gre. I oto pytanie.
Czy jest jeszcze orginał w sklepach? I przy okazji czy też działa na Windows 7?
Prosze o pomoc!
Powiedziałbym tak, tej gry nie ma chyba w sklepach, a jak znajdziesz, to cud! Kup, albo na Allegro, albo na minecraft.net. ( Nie wiem czy na minecraft.net się da, ale chyba tak )
Na pewno nie ma w sklepach. Pójdzie na 7, a kupić można najlepiej na minecraft.net. Na stronach z kontami do gier czy też na allegro może być taniej, ale nie masz pewności, czy konto nie jest np kupione ze skradzionej karty - w tym wypadku(a było takich wiele) grą będziesz się cieszył najwyżej jakieś dwa tygodnie.
[ Dodano: 18 Sierpień 11, 09:33 ]
Dobra mam już minecrafta, pograłem troche na singlu. Moglibyście podać id na multi?
[ Dodano: 23 Sierpień 11, 21:16 ]
Sorki ludzie wystąpił jakiś problem z hamachi i nie moge pograć z wami na multi dopuki nie rozwiąże problemu. Wiem jutro napisze tu o co chodzi.
[ Dodano: 24 Sierpień 11, 13:51 ]
Dobra już pisze. Więc kiedy uruchamiam tryb online to wyskakuje podczas analizowania :
Błąd podczas łączenia z serwerem Hamachi. Czy chcesz aby Hamachi automatycznie monitorował dostępność serwera i nawiązywał połączenie jak to tylko będzie możliwe?
Mam już zrobiony serwer bukkit wraz z mapą ze spawnem, wszystko robione od zera.
"Parametry":
Tryb gry: Survival
Pluginy: PermissionsEx, WorldEdit, WorldGuard, MineBackup, Factions, AuthMe, LWC (tylko działki "vipowskie" ;p), PlgSetSpawn, FoundBoxx, XrayInformer ~~Krótki opis każdego na spawnie, nie chciałem zas*ać serwera więc nie jest ich dużo (mogłem dodac rp itd.).
Mój net:54Mb/s (DOWÓD)
Operator:Zombie_Boss inaczej zwany: DarnokOk
Administrator i WebMaster: BombPL
Forum: W produkcji, to kiedy będzie zależy od BombPL ;p
Regulamin i "konkurs": Na spawnie
Hostowany przez: Zomie_Boss
Online-Mode: false //bez tego serwer by nie istniał bo mało by było graczy xD
Rangi: Gracz, Vip, SuperVip, Administrator, Operator
Sposób zdobycia Vipa/SuperVipa: Konkurs
Serwer na: Hamachi
Sieci Hamachi: MinecraftAnalog1 ; MinecraftAnalog2 ; MinecraftAnalog3 ; MinecraftAnalog4 ; MinecraftAnalog5 ; MinecraftAnalog6 ; MinecraftAnalog7 ; MinecraftAnalog8 (proszę wejść tylko na jedną, najlepiej po kolei czyli 1 xD)
Hasło do wszystkich sieci: 123
Nick na hamachi: Zombie_Boss
IP serwera: 5.6.38.113:25565
Ochrona skrzyń/posiadłości: Claimy pluginu factions (aby okraść daną gildię trzeba doprowadzić frakcyjny power do liczby mniejszej od liczby claimów), informacje pod /f ? ; /f ? 2 ; /f ? 3 itd. , LWC i Cuboid na działce Vipa
Kontakt z Operatorem: Hamachi lub Skype: wujekgra
Serwer włączony: Gdy będę na hamachi i ktoś poprosi ;p
Spawn był robiony na szybko więc jest trochę niedbały
To chyba wszystko ;p możecie sobie utworzyć frakcję StrongholdNet bo mogą grać tam też inni ;p
Chociaż po co ja to wszystko piszę, i tak dostanę warna za reklamę i refresh xD
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Serwer nie potrzebuje testów, sam go testowałem xD Ale mogę stworzyć rangę: ZeStrongholdNet / Stronghold / Strongholdnet i wtedy dacie sobie jaką chcecie frakcję xD
Nie mogłem się powstrzymać od skomentowania To co pokazałeś na screenie, to dowód na to, że masz sieć w standardzie 802.11g, obsługującą transfer do 54MB/s (teoretycznie). W rzeczywistości nie osiągniesz takiej szybkości nawet w sieci lokalnej, w domu.
Jeśli chcesz wiedzieć jaką masz szybkość połączenia z Internetem, to wejdź np. na stronę: http://speedometer.pl/ lub http://speedtest.net/ Dopiero ten wynik będzie coś znaczył.
No cóż, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, wg. obu testów pobieranie to ~16Mb/s, a "aplałdowanie" ~1.Mb/s (KOLEJNY=DOWÓD) ;p ale raczej to nie przeszkadza w grze bo nie mamy ścinek gdy gramy w 7-miu a tyle raczej sie nie uzbiera (naraz)
Ja mam: ściąganie 3,61, Upload 0.95! xD Mam super internet... (Ale da się wytrzymać i nie powiem, bo mi się np. filmiki na yt ładują w HD w miarę, niekiedy bez zacinania. )
A co do serwera, zapraszam, bo fajny, sam wczoraj byłem, chcę założyć frakcję, związaną ze Strongholdem i Minecraftem np. Kwadratowi Krzyżowcy (ale taka nazwa nie wchodzi bo jest za długa! xD ), czekam na pomysły!
Cześć, to znowu ja z przyszłości.
W Minecrafta fajnie się grało na wyżej wspomnianym serwerze; pamiętam że kolegom nawet rozdawałem prezenty na święta. szkoda, że ten świat, ani moje singleplayer się nie zachowały... pamiętam tylko niektóre budowle które powstały.
Największą tragedią (z mojego punktu widzenia, bo z punktu widzenia sprzedanych kopii - wcale nie) dla Minecrafta był zakup przez Microsoft; może i aktualizacje do gry to kwestia gustu, ale kultura pracy dla developerów z Mojang zmieniła się na gorsze.
Nie mogę też pozbyć się wrażenia, że dzisiejsze wersje Minecrafta mają tego po prostu za dużo; choć ja lubię dużo możliwości, tak w pewnym momencie dochodzi po prostu paraliż decyzji... oraz ekwipunek zapełnia się dużo szybciej niż dawniej.
Dodatkowo w starszym Minecraftcie budowle wyglądały lepiej, bo ze względu na mały wybór bloków, ciężej było połączyć kolory źle.
Taka społeczność grająca w starsze wersje Minecrafta nazywa się "GoldenAge Minecraft" - gdyby ktoś chciał poczytać, zainspirować się. Najbardziej ulubioną przez tę społeczność wersją jest Beta 1.7.3; z czym mogę się zgodzić. To ostatnia aktualizacja przed zmianą algorytmu generowania terenu na nowy oraz przed dodaniem paska głodu.
Tak jak pisałem w innym wątku -> Ostatnio gram w Minecraft Beta 1.7.3 na bazie Unleashed z modami Aether, NetherCraft, Twillight Forest i inne, które sam wybrałem.
Ale jeśli ktoś chciałby zagrać w Betę 1.7.3, to obecnie ma duży wybór gotowych paczek modyfikacji. Mimo tego jak stara jest ta wersja, to powstają do niej modyfikacje. M.in. Better Than Adventure, Mango Pack, Cocoa. Do wyboru, do koloru.
Cieszę się, że każdy może grać w Minecrafta jak lubi - dla jednych najnowsze wersje będą najlepsze; dla innych paczki modów "zastygnięte" na wersjach Minecrafta z lat 2016-2025... a dla jeszcze innych możliwe jest granie w Betę, Alphę albo nawet wcześniejsze wersje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum