Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
A ja się z Siwym nie zgodzę Bardzo mi się podoba ten motyw z murem "w schody". Myślę, że tak mógłby wyglądać prawdziwy średniowieczny zamek. Albo też z palisadą, tak jak mówi Bordinio. Przydałaby się też druga brama w przeciwnym rogu podzamcza, chyba, że w tej zawalonej wieży jest jakaś dziura
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Ogólnie mur "w schody" jak mówisz jest fajny. Ale chodzi mi o to, że bez drugiego pierścienia warownia główna wygląda na prawdziwy średniowieczny zamek z miastem wokół. Gdyby mury głównej twierdzy były wyższe to byłoby super, ale w tej sytuacji zewnętrzny mur okalający miasto jest tak samo wytrzymały i solidny jak mury zamku, bo wiadomo, że miasta też miały jakieś obwarowania, ale myślę, że nie takie, jak zamek nad nimi górujący .
Też tak myślę. Gdyby był robiony w edytorze, mury zamku zrobiłbym wyższe za pomocą tricku. Palisada by moim zdaniem za dobrze się nie komponowała ( chyba że jako podgrodzie przylegające do zamku, a nie jako druga linia murów. ) Co do bramy w przeciwnym rogu: początkowo bramy miały wychodzić na każdą stronę świata ( ) Ale później jakoś z tego zrezygnowałem podczas tworzenia "schodów".
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum