Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Nie rozumiem.. to właśnie w necie można napotkać rzeczowe i obiektywne przedstawianie faktów, więc chyba dobrze, że biorą informacje z owego?
Podałem jako dodatki do internetu To są źródła informacji, ja przeglądam je dla "faktu", nie zaś dla opinii.
Cytat:
Hmm... a które wypowiedzi Bosaka są dla Ciebie kontrowersyjne? Akurat on jest chyba tam najbardziej wyważoną personą .
Nie chodziło mi raczej o to, co mówił, tylko bardziej w jaki sposób. ( jak to prezentował i jak promieniowało tło [ np. wizerunek jaki dawali poznać ludzie, którzy stali obok niego ( jeśli takowi byli )])
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 17 Maj 15, 23:22
Ja nie jestem za żadną partią "z wyboru", że tak to nazwę, tylko popieram te ugrupowanie, które reprezentuje moje interesy i poglądy. Z racji tego, że po dosyć ciekawych wieloletnich perypetiach ostatecznie stałem się konserwatywnym liberałem z narodowo-katolickimi sentymentami najbliżej mi do partii KORWiN, bardziej liberalnej części Ruchu Narodowego (Bosak, Kowalski), ewentualnie KNP, ale to ugrupowanie niestety jest już politycznym planktonem. Za PiSem nie przepadam, ale z pragmatycznego punktu widzenia jest mi do niego najbliżej z obecnych partii parlamentarnych, no i poznałem kilku posłów osobiście - wrażenia pozytywne. Ciekaw jestem, czy Paweł Kukiz coś sensownego sformuje, ma spory kapitał poparcia po wyborach prezydenckich i od niego teraz zależy, jak go spożytkuje - oby z sensem.
Najdalej z kolei jest mi do PO i palikociarni, nie przepadam też za postkomunistami.
Bo ja wiem, czy tak masakruje. Akurat Macierewicza odkąd jest ministrem obrony narodowej szanuję, ale tutaj raczej nie gadał nic co by mi się jakoś bardzo "spodobało"..
Właśnie dzięki tego typu wypowiedziom JKM nie wchodzi do sejmu. Zaczynam podejrzewać, że on to robi specjalnie- dobrze wie, że to co mówi o gwałtach i pedofilii to bzdura kompletna ale będzie to powtarzać, bo takie jest jego zdanie i musi to wszystkim wygłosić.
Geofrey Pintswiller, jako typowy korwinista, wychwala przedsiębiorczość, sam zaś zamiast pracować tylko czeka na Dzień Sznura. Z drugiej strony - Sam Shoemaker, syn prostego szewca, który swoją ciężką, wieloletnią pracą dorobił się własnej piekarni; przez liberalny motłoch nazywany nierobem i cierniem społeczeństwa, dostrzega bowiem zagrożenia płynące ze złego dotyku Niewidzialnej Ręki Wolnego Rynku.
,,Wydatki królewskie? Proszę bardzo, ale tylko na łuczników i pikinierów. Budową murów obronnych mogą zająć się prywatne przedsiębiorstwa i pobierać opłaty za korzystanie z nich, a jak kogoś nie stać, to niech zdycha pod palisadą."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum