Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
A ja jestem szczęśliwy że zremisowaliśmy 2:2! Jak pisał Tay, Szczęsny jest bohaterem!
Żal trochę, bo rzeczywiście mieli wygrany mecz, ale wiemy jak gra reprezentacja... "Już koniec doliczonego czasu! Ostatnia akcja i wygraliśmy! ". Chociaż z drugiej strony gdybyśmy wygrali, to Smuda by się wymądrzał jaki to wyczyn osiągnął itd.
Dobra trochę mnie poniosło pisząc wczoraj tego posta xd. Wiec jakby co, Nidor, to nie miej mi tego za złe . Co nie zmienia faktu, że mecz uważam za bardzo udany i cholernie szkoda tej ostatniej bramki... Jak sie mozna poślizgnąc na suchej trawie w korkach ;/.
Co do pojedynczych sytuacji w meczu, to Peszko po prostu zrypał na całej linii... Wkurzył mnie też ten bezsensowny wślizg.. nawet nie wiem kogo, na karnego dla szwabów. Napastnik odbiegal od bramki wręcz, na zewnątrz, a ten mu w nogi.. Przecież nic bardzo skutecznego by nie wyczarował w tej akcji.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 7 Wrzesień 11, 17:42
Co do wślizgu to obrońca myślał, że koleś będzie dośrodkowywał, bądź podawał i chciał zablokować piłkę wślizgiem. Niestety spóźnił się z decyzją. A co do poślizgnięcia (potknięcia) się to każdemu może się zdarzyć, lepiej popatrzcie na tych (chyba 4) obrońców, którzy patrzyli jak piłka trafia do Niemca...
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
W ten weekend jest naprawdę wiele bardzo ciekawych meczy. Dla mnie obowiązkowo Derby Krakowa (Wisełka musi wygrać, zresztą jak zagra tak jak z Legią, to nie ma się czym martwić ), MU - Liverpool o miejsce dające awans do Ligii Mistrzów, mam nadzieję, że Czerwone Diabły dadzą radę. Oczywiście wisienką na torcie będzie El Clasico w niedzielę o 21:00. Tutaj obawiam się nawet La Manity (5-0 dla Barcelony). Będzie baaardzo trudno, oby dwa ostatnie gole Bale`a dały mu pewność siebie i zmotywowały na ten mecz. Wierzę jeszcze w Modrica i Ramosa, którzy powrócili po kontuzji oraz w Isco i geniusz Ronaldo. A Wy jakie mecze macie zamiar śledzić?
Ja zamierzam oglądać mecz Arsenal-Newcastle, oczywiście zakładam wygraną Kanonierów. Co do meczu MU-Liverpool, to faktycznie może być ciekawie, bo oba te kluby mają wahania formy i żaden wynik mnie tu nie zdziwi. Obecnie w Bpl walka toczy się raczej o LM i wicemistrza, bo mistrzostwo najpewniej pójdzie na konto Chelsea. W El Clasico będę raczej kibicował Barcelonie, bo za RM nie przepadam. Z resztą obecna forma tych klubów sugeruje jednak, że to piłkarze z Katalonii faworytem. W meczu Podbeskidzia z Jagą mam nadzieję że klub z Bielska wygra , choć patrząc na formę Jagielloni to też może być różnie.
Wracając do Anglii obstawiam taki układ tabeli na koniec sezonu:
1. Chelsea - takiej przewagi raczej już nie zgubią
2. Arsenal - jeśli tylko podtrzymają formę i ominą ich kontuzje
3 Manchester City - na drugim się raczej nie utrzymają, zwłaszcza jak będą tak dalej gubić punkty. Już mają tylko 1 pkt przewagi nad Kanonierami
4.Liverpool/Manchester United- no tutaj to naprawdę nie wiem, bo tak jak mówiłem, oba te kluby mają straszne wahania formy, więc równie dobrze któryś z nich może skończyć 5 miejsc niżej
Ja bardziej stawiałbym na taką tabelę:
1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Arsenal - tradycyjnie, niestety Ewentualnie zamieni się miejscem z Czerwonymi Diabłami
Jeszcze brałbym pod uwagę Liverpool, który może zamieszać
[ Dodano: 19 Marzec 15, 20:35 ]
Mistrzostwa Świata w 2022 roku w Katarze... Finał będzie 18 grudnia xD Na początku myślałem, że to żart... Żałosne... Już nie będzie takiego klimatu jak co 4 lata, teraz liczą się tylko pieniądze ._. Nie zdziwię się, jak Katar zacznie zaraz "zakupy"
Ja myślę, że Arsenal ma duże szanse na wicemistrza, no i oczywiście F.A cup, który jeśli wygrają, to prześcigną MU w rankingu pucharu F.A, będą mieli ich 12, a Czerwone Diabły o jeden mniej. Co do mistrzostw w Katarze, to od dawna wyglądają strasznie podejrzanie. Na szczęście nie zbudują sobie kadry na takiej zasadzie jak w handballu, bo przepisy FIFA są o wiele bardziej restrykcyjne, no i jak już ktoś zagrał dla jakiejś reprezentacji, to już jej nie może zmienić.
Katar zamiast kupować nieswoich zawodników (tak jak w piłce ręcznej) mógłby zainwestować w dobrą klimatyzację A jak nie i nie ma warunków, to niech nie robią Mistrzostwa zawsze były w lecie, ale jak widać FIFA daje się za kasę...
[ Dodano: 22 Marzec 15, 21:59 ]
Real bardzo pozytywnie mnie zaskoczył po pierwszej połowie Oby tak dalej, a wygramy! Mam dobrego streama z angielskim komentarzem jak ktoś chce to mogę dać linka
Czemu... 2:1 dla Barcy, gratulacje, ale wg. mnie Real zagrał lepiej
Gra w: Wszystkie Strongholdy i nie tylko
Wysłany: 23 Marzec 15, 22:37
I brawo dla Wisełki za Derby!
_________________ "Zło to zło. Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. [...] Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale."
- Andrzej Sapkowski, Ostatnie Życzenie
Jednak skuteczność mogła być o wiele lepsza Ale i tak się cieszę, mam nadzieję, że nastąpiło przebudzenie
[ Dodano: 29 Marzec 15, 12:01 ]
Dziś Polska - Irlandia, mam nadzieję, że podtrzymamy dobrą passę. Liczę na skromne zwycięstwo jedną lub dwiema bramkami Szkoda, że Boruc nie broni, bo bardziej wolę jego od Fabiańskiego, ale ten drugi gra w Premier League, a nie w Championship i myślę, że to zaważyło na decyzji Nawałki
Ja się właśnie cieszę, że Fabiańśki broni, bo moim zdaniem jest o wiele pewniejszy. W zasadzie to Nawałka mógł nawet rzucić monetą o to kto będzie bronił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum