Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Crusader, Crusader II
Wysłany: 1 Styczeń 15, 17:34 Mało FPS
Cześć, nie dawno kupiłem grę Stronghold Crusader II na steamie ale nie daje mi żadnej przyjemności gdyż FPS podczas gry wynosi tak z około 5 FPS W Opcjach wszystko jest ustawione na minimum.
Moja sprzęt:
Procesor: Inter Core i3
Karta graficzna: Inter HD Graphics
System: Windows 7 64-bitowy
Ram: 2 GB
Muszę przyznać, że nie masz zbyt dobrego komputera... Może spełnia wymagania minimalne, ale czy widziałeś wymagania rekomendowane?
Oto one:
System operacyjny: Windows 8 64-bit
Procesor: Intel Core i5, lub podobny
Pamięć RAM: 8 GB
Karta graficzna: AMD Radeon 5830 / Nvidia GeForce GTX 460
Wymagane miejsce na dysku HDD: 4 GB
Pamięć karty graficznej: 1 GB
Niestety wielu graczy ma problem z graniem w Krzyżowca II z powodu słabej optymalizacji. Jedyne co pozostaje to ulepszenie komputera lub czekanie na (możliwe) poprawienie optymalizacji. Z tego co zauważyłem to wymagania minimalne umożliwiają jedynie bezproblemowe uruchomienie gry... Żeby móc spokojnie grać bez większych spadków płynności trzeba posiadać co najmniej taki sprzęt jaki podałem wyżej.
Niestety, Firefly się po prostu nie postarało. Ta gra nie chodzi dobrze nawet na mocnych maszynach, które są w stanie udźwignąć gry o znacznie bardziej imponujących efektach graficznych.
W zasadzie jedyne, co mogę polecić, to pobawić się ustawieniami karty graficznej - nie wiem, jak to wygląda w produktach Intela, ale np. Nvidia daje możliwość wymuszenia niskich ustawień na grze w odpowiednim panelu kontrolnym. Jeśli przypadkiem używasz laptopa, to tym bardziej upewnij się, że gra korzysta z odpowiedniej karty graficznej, a nie zintegrowanej. Ostatnią deską ratunku mogłoby być obniżenie rozdzielczości - musisz sam sprawdzić i rozważyć korzyści z każdej z opcji.
Gra w: Crusader, Crusader II
Wysłany: 2 Styczeń 15, 11:16
Lord Smerf napisał/a:
Niestety, Firefly się po prostu nie postarało. Ta gra nie chodzi dobrze nawet na mocnych maszynach, które są w stanie udźwignąć gry o znacznie bardziej imponujących efektach graficznych.
W zasadzie jedyne, co mogę polecić, to pobawić się ustawieniami karty graficznej - nie wiem, jak to wygląda w produktach Intela, ale np. Nvidia daje możliwość wymuszenia niskich ustawień na grze w odpowiednim panelu kontrolnym. Jeśli przypadkiem używasz laptopa, to tym bardziej upewnij się, że gra korzysta z odpowiedniej karty graficznej, a nie zintegrowanej. Ostatnią deską ratunku mogłoby być obniżenie rozdzielczości - musisz sam sprawdzić i rozważyć korzyści z każdej z opcji.
Ustawienia karty graficznej nie są zbytnio zaawansowane. Tylko możliwość ustawienia jakości modeli 3D, rozdzielczość jest najmniejsza jak się tylko da.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum