Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Extreme, Krzyżowiec
Wysłany: 10 Grudzień 14, 21:58 [problem techniczny] Patch do rozdzielczości 2560x1600 HD
Witam,Zainstalowałem twierdze krzyżowiec i patch HD wszystko ok ale jak włączam strongholda to sie niechce uruchomić.Próbowałem odinstalować 5 razy. Prosze o instrukcje jak go zainstalować poprawnie.
Gra oryginalna z Kolekcji Klasyki.
Mam to samo. Kilka sekund po uruchomieniu: "Program Stronghold Crusader przestał działać". Mam takie samo wydanie jak kolega u góry. Miałem wersję 1.2. Ktoś wie skąd taki problem?
Niestety nie pomogło, dalej taki sam komunikat. Po zainstalowaniu patcha w pliku readme jest takie polecenie:
"Mapy użytkowników, zapisane gry i ustawienia gry Twierdza: Krzyżowiec HD są przechowywane w folderze Documents\Stronghold Crusader. Jeśli gra została uaktualniona z wersji Twierdza: Krzyżowiec do wersji Twierdza: Krzyżowiec HD, należy skopiować mapy, zapisane gry i ustawienia z folderu Program Files\Firefly Studios\Stronghold Crusader (domyślny) do folderu Documents\Stronghold Crusader."
W folderze Documents\Stronghold Crusader mam: maps, MapsExtreme, saves, crusaderExtreme.cfg
Czy coś jeszcze powinno się tam znajdować, czego brak może powodować błąd?
Jak z Twoją karta graficzną ? Sterowniki są aktualne ? Użyj ccleaner po deinstalacji, następnie zainstaluj samą grę bez patcha. Gra bez HD działa/działala ?
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Wysłany: 8 Lipiec 15, 19:16 PROBLEM Z INSTALACJĄ TWIERDZA KRZYŻOWIEC EXTREME
Witam, mam podobny problem, jak większość tutaj.
Zakupiłam sobie grę twierdza krzyżowiec extreme (kolekcja klasyki). Oczywiście próbowałam zainstalować i mam problem.
Mam Windowsa 8 oczywiście robiłam już wszystko co było opisane na forum:
- odinstalowałam
- użyłam clinera
- zainstalowałam drugi raz
- pobrałam i zainstalowałam patcha z podanego przez jakiegoś użytkownika linku http://www.gamershell.com/download_100091.shtml
a w dalszym ciągu jak chcę uruchomić grę wyskakuje mi komunikat:
[i]Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie.[/i]
WYMAGANIA MINIMALNE DLA WINDOWS XP/2000:
- procesor pentium III 500 MHz (zalecany 1GHz)
- RAM: 128 MB (256 zalecane w trybie wieloosobowym)
- grafika karta 4 MB zgodna z DirectX 8.1 (lub nowszym)
- napęd optyczny DVD -ROM x 4 HDD 850 MB
- dźwięk karta dźwiękowa zgodna z DirectX 7 (lub nowszym)
JA MAM LAPTOPA DELL INSPIRON M731R:
· Czterordzeniowy procesor AMD Quad-Core A8-5545M
· 16 GB pamięci DDR3 SDRAM
· karta graficzna Radeon HD 8510G
· 17,3-calowy wyświetlacz HD Truelife Backlit o rozdzielczości 1600 x 900
· dysk twardy 1 TB
Czy te parametry mogą mieć wpływ na to, że gra nie działa?
Nie mam Win8, ale zdaje mi się, że wiele się pod tym względem nie zmieniło pomiędzy wersjami. Spróbuj więc tak: kliknij prawym przyciskiem myszy na Stronghold_Crusader.exe(to ten plik, który uruchamia grę), wybierz ,,,właściwości", a następnie w zakładce ,,zgodność" zaznacz opcję ,,uruchom ten program w trybie zgodności z".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum