Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Siema. Mam jeden problem z grą Twierdza Krzyżowiec 2. Podczas budowy zamku(bez wojska)gra idzie w miarę płynnie. Jednak, jeśli zacznę robić wojsko to gra zaczyna sie strasznie przycinać. Gram na najniższych ustawieniach i nic to nie daje. Tu jest opis kompa:
Procesor:Pentium(R) Dual-Core E5400 @ 2.70GHz 1.70GHz
Pamięć RAM:2 GB
Karta graficzna-NVIDIA GeForce GTX 650
Windows 7 Home Premium(32 bity)
_________________ Chuck Norris zniszczy nawet niezniszczalną twierdzę.
Kolego, ja na o wiele lepszym kompie też czasem mam przycinki (phenom II x4 965 @3.6ghz, radeon hd 7850, 8 gb ram). Niestety, aby móc komfortowo grać w tą pozycję musisz mieć nieco lepszego kompa. W kolejnych patchach raczej już nie zoptymalizują zbytnio gry, bo będą się raczej skupiać na dodawaniu nowego contentu.
Potwierdzam, też mam "maszynę" spełniającą rekomendowane wymagania gry. Jednak przy najniższych ustawieniach przy późniejszych etapach rozgrywki płynność gry potrafi spaść do nawet 3 fps... Nic nie poradzisz, pozostaje mieć nadzieję, że FireflyStudios naprawi ten częsty problem.
W kolejnych patchach raczej już nie zoptymalizują zbytnio gry, bo będą się raczej skupiać na dodawaniu nowego contentu
I to będzie ich ogromny błąd. Na całkiem niezłym kompie nie da się w to grać przy większej ilości graczy, nawet na słabych detalach. Dwie pierwsze części zdobyły tak dużą popularność, bo były bardzo grywalne i to jest klucz do sukcesu. SH:2 czy SH:L też mają grafikę 3d, na maksymalnych detalach znaacznie lepszą od najsłabszych ustawień SHC 2, a mimo to chodzą płynnie. Rzecz w beznadziejnej optymalizacji, a nie słabym sprzęcie, niestety, i mówię to z ogromną przykrością, bo SHC2 to naprawdę bardzo dobra gra - gdyby tylko była lepiej zoptymalizowana, byłaby wręcz wyśmienita.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum