Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, Stronghold 2
Wysłany: 3 Październik 14, 15:53 Co robia rycerze sasanidzcy w 1149 roku?
Ostatnio zainteresowalem sie rycerzami sasanidzkimi i wyczytalem w necie to http://pl.wikipedia.org/wiki/Sasanidzi co robia oni skoro dynastia sasanidow wygasla w 7 wieku???
Twierdze zawsze były ahistoryczne. Ci "sasanidzi" to bardziej katafrakci Ofc. Katafrakci byli wykorzystywani także przez dynastię Sasanidów, lecz zdaje się, że później także przez inne państwa, więc sama nazwa sasanidzi jest zbyt ogólna, w odniesieniu do tych jednostek.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Swoją drogą fajna jednostka. Może trochę wrażliwa na ostrzał, ale możliwość szarży jest bardzo przydatna. Kiedy się już dobrze rozwinę i mam sporo kasy, to lubię zrobić sobie z 30 takich rycerzy i odpierać każdy atak. Potem ich leczę i tak w kółko (ale tak, żeby nawet jeden nie zginął). Przypomina mi trochę husarię, dlatego to moja ulubiona jednostka
Działają świetnie, pod warunkiem, że wróg nie korzysta z pikinierów
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
A wystarczyło nazwać ich "Mamelucy" albo nawet "katafrakci" (choć w tamtym czasie katafrakci byli jazdą typowo bizantyjską - zresztą zawsze żałowałem że w Krzyżowcu nie ma trzeciej nacji, Bizantyjczyków) I byłoby po problemie. Tylko nazwę zmienić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum