Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Siema!!! chciałem się dowiedzieć jak postawić katapulte na mur sam osobiście nie potrafię tego zrobić ale czytałem na pewnej stronie że jest to możliwe.
To bardzo prosty trik, aczkolwiek nigdy nie sprawdzałem czy katapulta bądź balista jest w stanie strzelać z muru.
Opis triku:
[ Stwórz zamek, który będzie ogrodzony murem. Postaw 2 bramy.]
I. Wyznacz katapulcie miejsce docelowe, które będzie znajdowało się za zamkiem.
II. Dokładnie wtedy, kiedy katapulta będzie przejeżdżała bramą, natychmiast ją zamknij. [Upewnij się, że druga jest nadal otwarta]
III. Gotowe! Katapulta będzie kierowała się murem po to, aby wyjechać drugą bramą i dotrzeć do wyznaczonego miejsca.
Tak samo możesz wprowadzać inne jednostki jak np. konnych łuczników.
Gra w: Crusader multi
Wysłany: 28 Luty 09, 17:00
Nie używa się tego w multi .
To jest trick tylko dla zabawy.
Można na mur wystawić obojętnie jaką ilość katapult - jeżeli zamek jest zamknięty , a w murze jest mała dziura. Zaraz obok tej dziury są schodki na mur równoległe do muru i wznoszące się w tym kierunku, w który wyślemy katapulty za mur. W momencie gdy katapulty dochodzą do wyjścia łatamy dziurę prostym murem i katapulty szukając wyjścia wchodzą na mur i tam zostają.
Na murze nie da się ich już przesuwać , a zdjąć je można zaznaczając z nimi jakieś inne jednostki na jedno miejsce.
Nie używa się tego w multi .
To jest trick tylko dla zabawy.
Tak... Każdy trick jest do zabawy i każde oszustwo choćby tego typu jest zabronione w multi...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: Crusader multi
Wysłany: 2 Kwiecień 09, 17:28
Nie tylko mnie jest znane zbyt luźne podejście klanu DHK do tricków - więc mnie Twoja odpowiedź nie dziwi drogi kolego.
Trzeba faktycznie zabraniać rzeczy oczywistych ( katy na murze) ??
Pomijam fakt, że trick jest mozolny ( fosa przeszkadza, trick czas zabiera, katy nie mogą się ruszać ) - NIKT tego w multi nie używa - co znowu nie znaczy , że można.
Nie tylko mnie jest znane zbyt luźne podejście klanu DHK do tricków - więc mnie Twoja odpowiedź nie dziwi drogi kolego.
Trzeba faktycznie zabraniać rzeczy oczywistych ( katy na murze) ??
Pomijam fakt, że trick jest mozolny ( fosa przeszkadza, trick czas zabiera, katy nie mogą się ruszać ) - NIKT tego w multi nie używa - co znowu nie znaczy , że można.
To może jeszcze balisty na mur albo HA?...
Może luźne ale fakt faktem że i bez używania glitchy 85% eventów w ciagu ostatnich lat wygraliśmy.
_________________ Team Poland
" I Kiedy Wróg Poszedł Do Nieba, Ja Zostałem W Piekle"
Ja dałem koło zamku Ryśka konnych łuczników inagle zbudował mur i moi ludzie na nim stali nie wiem czy tak można z katapultą zrobić ale niech ktos spróbuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum