Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witam, gram w Stronghold Kingdoms już chwilę, ale ciągle brakuje mi złota. Mam 5 kupców, handluję jabłkami, ale i tak ledwo starcza mi pieniędzy na rekrutacje jednostek, a resztę zabiera mi dziesięcina z gminy. Zwiadowców mam na max, co zbiorę też próbuję sprzedać.
I mam pytanie, jakie badania opłaca się rozwinąć, żeby mieć dużo złota?
Złota z reguły na początku brakuje. Jeśli masz na to czas i nerwy, to szybkość handlarzy; wtedy jeździsz nimi po całym dostępnym obszarze, kupujesz towary tanio i sprzedajesz drogo. Jeśli nie, badasz produkcję, np. żelaza(można założyć specjalny typ wioski z dużą ilością żelaza, bonusem do jego produkcji, no i dodatkową obroną w postaci skał otaczających zamek); musisz jednak pamiętać, że ceny praktycznie wszystkiego poza bronią spadają przez większość czasu gry. Możesz też zastosować inny sposób: zbadać 5 typów żywności(wszystkie poza rybami, które swoją drogą mają zwykle dobre ceny, ale wioski z rzekami nie nadają się do niczego poza produkcją dóbr luksusowych i ryb właśnie; produkcji żywności lepiej nie maksować na początku), postawić budowle dekoracyjne i domy, badając jednocześnie ich pojemność i utrzymywać wysokie podatki; czasami na najwyższych podatkach można mieć nawet dodatnią popularność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum