Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witajcie! Chciałbym wam zaprezentować kampanię pt. "Odwet". Robię ją razem z Zohanem.
Odwet
Rozdział 1, Powstając z Popiołu
Rok 1243. Cerber wraz ze swymi sojusznikami zaatakował Księstwo Światła. Stolica, miasto Norfolk, legło w gruzach pod naporem zjednoczonych wojsk wroga.
Przeżyło tylko kilku poddanych i książę sir Lambert. Podczas ataku porwano jego brata Corneliusa i matkę Lamberta. Ale najważniejsze: Cerber zabił ojca młodego księcia. Lambert postanowił, że odnajdzie porwanych i zemści się na Cerberze i jego sprzymierzeńcach za to, co zrobili jemu, jego rodzinie i poddanych.
Postacie:
Błękitny: Sir Lambert ( ty )
Czarny: Cerber
Żółty: Fatin
Niebieski: Abdul Aziz
Czerwony: Varg
Fioletowy: Cornelius
Zielony: Maria, żona Cerbera
Dziennik Lamberta:
4 Styczeń 1245r.
Norfolk zniszczony. Mój ojciec nie żyje, a brat i matka zostali porwani. Zanim jednak wyruszę ich szukać muszę zapewnić jakąś, nawet prowizoryczną obronę moim niedoszłym poddanym. Pora odbudować Norfolk.
15 styczeń 1245
Kilka tygodni temu odbudowaliśmy Norfolk.
Nadal nie mogę sobie wybaczyć, że nie udałem się wtedy z ojcem do Folkrot.
Teraz muszę ruszyć na pomoc memu bratu i matce.
Niech Bóg mi błogosławi !
15 luty 1245
Uwolniłem Corneliusa z niewoli. Na własne oczy widziałem jak kat Cerbera urąbał głowę mej matki... Niedawno dostałem list od starego przyjaciela Fatina. Powiedział że ma niepotrzebny zamek ustawiony na granicy z Cerberem i Abdulem Azizem. Dziś przejmuję tamtejszy garnizon zamkowy. Chyba zwróciłem uwagę Cerbera...
4 marzec 1245
Kontynuuję moją podróż. Po drodze spotkałem grupkę mnichów. Mówili że ich opactwo jest męczone przez Varga - prawą rękę Cerbera. Idąc doszedłem do owego opactwa. Było właśnie oblegane. Grupka dzielnych mnichów walczyła z żołdakami Varga. Moi ludzie włączyli się do walki. Niestety zostało mi tylko kilku łuczników. Opat powiedział że pójdzie ze mną, jeśli pomogę mu wybronić się przed Vargiem i odbuduję opactwo.
21 marzec 1245
Odbudowaliśmy opactwo. Przedwczoraj przybył do mnie posłaniec. Cornelius zdradził! Podjechał katapultami pod Norfolk! Na początku ludzie z miasta myśleli, że prowadzi posiłki, ale okazało się że założył on obóz oblężniczy! Moi ludzie wrócili ze zwiadu. Cornelius całkiem nieźle okopał się w jakimś zamku. Nie wierzę że to mówię, ale muszę zabić mego brata!
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Ostatnio zmieniony przez Maciek 31 Styczeń 13, 14:49, w całości zmieniany 7 razy
15 styczeń 1245
Kilka tygodni temu odbudowaliśmy Norfolk.
Nadal nie mogę sobie wybaczyć, że nie udałem się wtedy z ojcem do Folkrot.
Teraz muszę ruszyć na pomoc memu bratu i matce.
Niech bóg mi błogosławi !
Jeśli chodzi o fabułę, sądziliśmy że wszystko będzie wiadomo z odprawy. Cerber to dawny wróg księstwa, podobnie Abdul Aziz i Varg. Fatin natomiast, jest sojusznikiem Księstwa. Maria - żona Cerbera. Podczas ataku zginął ojciec Corneliusa i Lamberta, natomiast sam Cornelius wraz z matką został porwany przez wojsko Cerbera.
Dzięki za ocenę. Jakby co, ta mapka wyszła z pod mojej ręki, misję drugą natomiast robił Zohan.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
15 luty 1245
Uwolniłem Corneliusa z niewoli. Na własne oczy widziałem jak kat Cerbera urąbał głowę mej matki... Niedawno dostałem list od starego przyjaciela Fatina. Powiedział że ma niepotrzebny zamek ustawiony na granicy z Cerberem i Abdulem Azizem. Dziś przejmuję tamtejszy garnizon zamkowy. Chyba zwróciłem uwagę Cerbera...
Gra w: SH1, SHK, Gothic 1,2,3
Wysłany: 22 Styczeń 13, 19:29
Kurna, każdy robi swoja kampanię, i chyba
nikt nie ma czasu by zagrać w kampanię kogoś innego.
Fabuła: 3/5 Nie jest dla mnie zbyt ciekawa.
Trochę podobne do kampanii z twierdza Deluxe, bo książę że też traci ojca.
Mapy jeszcze nie sprawdziłem bo czasu nie mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum