Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wchodzac na jakikolwiek serwer nekaja mnie i moich wspoltowarzyszy dramatyczne komunikaty: connection lost ktore w miare postepu gry trwaja coraz dluzej w zwiazku z tym gra po kilkudziiesieciu minutach staje sie na tyle irytujaca co niemozliwa. Net mam nienajgorszy -10mb. Czy zna ktos rozwiazanie problemu ? Z gory dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi
To normalne lagi podczas gry, trzeba czekać, jeśli są bardzo często i długo to oznacza, że któryś z Was laguje. Ogólnie to nie powinno się niczego ściągać podczas gry i powyłączać wszystkie programy, które zużywają transfer. Naciśnij podczas gry "alt + t" - powinna wyskoczyć Ci tabelka z pingami, do 100 ewentualnie 150 są w normie, ale ogólnie ta osoba, która będzie miała największy ping laguje.
Weź pod uwagę, że pod SHC nawet szybki internet może wymięknąć. Gdy na mapie jest 2000 jednostek i 4 graczy to normalne, że są lagi bo płynność gry zależy od danych krążących po 4 różnych komputerach a w dodatku w ogromnej ilości więc nawet 10 mb/s może paść. Nie mówiąc o tym, że nie każdy ma taki sprzęt (hardware), żeby pociągnąć te kilka tysięcy jednostek na raz.
Rozumiem, ale dziwi mnie to ze zawsze mam wrazene ze to akurat na tym serwerze na ktorym jestem ja sa takie lagi a nie nigdzie indziej dedukujac po wypowiedziach ale widze ze to sila wyzsza taki moj nedzny zywot niemniej dzieki
Nie koniecznie. Generalnie lagów być nie powinno dopóki na mapie nie ma zbyt wielu jednostek. Jak grasz i laguje to sprawdź ping (alt + T). Dobry ping to poniżej 50, znośny to poniżej 100.
Gdy ping jest wyższy to gdzieś jest problem. Jeśli na mapie jest kilku graczy a tylko jeden z nich ma wysoki ping to wina jest po jego stronie.
Sprawdź ping najlepiej tutaj http://www.speedtest.pl/ (środkowy zegar) jak pokaże ponad 100 to znaczy że masz coś z łączem nie tak.Przyczyną może byc np uszkodzony filtr telefoniczny.
ping mam przyzwoity - 27, więc teoretycznie mam rozumiec problem nie moze lezec po mojej stronie, zakladajac ze ping pozostaje taki sam. Czy moze byc jakas inna przyczyna ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum