Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold Kingdoms
Wysłany: 31 Styczeń 09, 11:04
Słowa dyplomaty Neapolu potwierdzają pogłoski o wizycie hiszpańskiego posła w tym rejonie gdyż w innym wypadku zachowanie to byłoby co najmniej dziwne. Mediolan jest pełen nadziei, że poselstwo Neapolskie zwróci uwagę na stanowisko Papieża w tej sprawie oraz w razie dalszego popierania uzurpatora Ferdynanda V, Księstwo Mediolanu sugeruje pozostałym władcom pomijanie Neapolu przy planowaniu przyszłych szlaków handlowych.
_________________ Stronghold: Kingdoms - Sir Arris Cathimon (W3)
Steam: IPL{Strażnik}Arris
Myślę że wobec Sycylijczyków sporo naobiecywałem . Nie mam zamiaru wycofywać się z ani jednej obietnicy . Mam nadziej że szanowna rada wyda mądrą decyzję .
Poselstwo hiszpańskie:
My też mamy nadzieję, że rada podejmie mądrą decyzję, i przywróci okupowaną przez siebie część Sycylii pod władzę wspaniałego Ferdynanda V.
Wysłany: 31 Styczeń 09, 21:42
Mediolan liczy na obiektywną i rozsądną decyzję. Ma nadzieję także na respektowanie decyzji Rady przez pozostałych władców niezależnie od tego jaka by była. Lud Sycylii własnymi siłami odzyskał wolność i teraz własnymi słowami przedstawią swoją pierwszą od lat własną decyzję.
Ostatnio zmieniony przez Czes 1 Luty 09, 09:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie obiecałem wiele, napisałem co chcę zrobić. Zamiast obiecywać niestworzone rzeczy wezmę się do pracy. Sycylia może liczyć na pomoc wojskową ze strony Modeny i Ferrary.
Jeszcze zauważyć pragnąłem że jeżeli Sycylia podczas rządów Hiszpańskich nie posiadała większej katedry będzie dla mnie grzechem nie wzniesienia jej budowy .
Przedstawiciel Rady: Po wielu burzliwych dyskusjach dokonaliśmy decyzji. Nowym królem Sycylii zostaje ekhm... książę Mediolanu i Parmy Cristoforo Rossi. Za godzinę odbędzie się koronacja!
Wysłany: 4 Luty 09, 14:28
Ja, Cristoforo Rossi, Książę Mediolanu i Parmy jestem zaszczycony decyzją Rady Regencyjnej. Z pomocą Boską zrobię wszystko co w mojej mocy by zapewnić ludowi Sycylijskiemu dostatnie życie a pierwszym moim krokiem będzie ostateczne wygnanie Hiszpanów z NASZEJ WSPÓLNEJ SYCYLII!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum