Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: życie
Wiek: 28 Posty: 652 Skąd: Nowy Sącz Medale: 1 (Więcej...)
Wysłany: 10 Kwiecień 12, 16:51 Turniej szachowy
Wraz z kolegą Siwym wpadliśmy na pomysł zorganizowania turnieju szachowego. Chciałem więc wstępnie zapytać, czy byłby ktoś chętny? Jest sens organizowania turnieju?
Zasady:
Gra odbywa się za pośrednictwem portalu kurnik. Gramy po 20 min + 3s, więc nie ma pośpiechu. Każdy rozgrywa partię z każdym, po czym wstawia ss na forum. Za każdy mecz dostajemy punkty:
Zwycięstwo = 3 pkt
Remis = 1 pkt
Porażka = 0 pkt.
Prosiłbym o podanie również nicków na portalu kurnik aby móc weryfikować partie
Oto i ja: ZombieBoss , świeżo założone. Tylko kiedy? ;D Najbardziej odpowiadał by mi weekend tak jak i pewnie większości. Chociaż w tygodniu też by się dało radę ;p
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Myślałem, żeby to rozłożyć na kilka dni najmniej ;]. Myślę, że tłumów nie będzie, więc proponuję też rundę rewanżową, aby każdy z każdym grał raz białymi i raz czarnymi . Zresztą to ma być też ciekawa gra, więc każdy chciałby się zrewanżować.
Czy stronghold.gry-online.pl obejmie patronatem turniej, o ile dojdzie on do skutku? W sensie oficjalnie na stronie ogłoszenie etc., a jako nagrodę ranga na forum "Mistrz szachowy" czy coś takiego i oczywiście kolorek . Chyba, że ja mam się zająć notką na stronie, Imperatorze?
Ja bym chętnie zagrał ale teraz czasowo jestem całkowicie wyłączony z czegokolwiek
Dopiero za około miesiąc, dwa będę w "normalnym" trybie, że będę mógł się z kimś na gierkę umówić na konkretną godzinę.
W każdym razie możecie zagrać turniej nawet w 4 osoby. Później może będzie więcej chętnych i zrobi się np. ranking ogólny na podstawie x punktów za wygranie turnieju, x za 2 miejsce i x za 3... Jeden turniej powiedzmy co 2 albo 3 miesiące.
Piszę się na to! Rzadko gram, ale lubię gry tego rodzaju. Nie wiem, czy mam konto na Kurniku, zaraz się ogarnę w tym temacie . EDIT. konto = lutel
Przy okazji, myślę, że gra DominateGame, oparta na planszowej grze Risk jest również warta uwagi w kontekście jakiegoś turnieju, czy po prostu zapoznania forumowiczów z tą grą. Co też czynię . Naprawdę fajna gierka!
http://www.dominategame.com/website.php?
O, świetnie, Lutel . No to mamy już czwórkę, a to dopiero pierwszy dzień zapisów. Myślę, że można poczekać do piątku godz. 21:00 i zacząć w ten weekend. Co myślicie, waćpanowie?
Fajna inicjatywa Mam nadzieję, że uda się ten turniej rozstrzygnąć. Gdybym grywał czasami w szachy, to też chętnie wziąłbym udział. Ale z moim obecnym doświadczeniem wolę nawet nie próbować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum