Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Crux - IMO Legendy są bardziej grywalne od dwójki . Przez tydzień/dwa po kupnie ciągle w nie grałem, powiem Ci, że mam miłe wspomnienia i nawet teraz bym w nie zagrał . Ale nie powiem, aby to byłą gra wszechczasów. Jakby ktoś znajomy miał, "albo coś" to polecam zagrać, aby chociaż zobaczyć jak to wygląda . Smoki etc. może nie czynią jej najlepszą Twierdzą, ale grywalność ma znacznie lepszą niż Dwójka, jak dla mnie. Są ludzkie ceny za budynki, np. chyba 50 desek za piekarnię, a same "tartaki" zajmują spory obszar i pracuje tam kilku, a nie jeden, drwal. Jak dla mnie to na duży +. Ciekawa sprawa jest też z bramą, któa jest cały czas zamknięta, lecz jak jakieś sojusznicze jednostki, czy nasi poddani chcą wejść to się automatycznie otwiera.
Extreme jest dodatkiem do crusadera, po prawej stronie są tzw. moce którymi możemy sobie pomagać , natomiast dotyczy to tez botów. Z tej głupoty firefly wymyśla zamiast lepsze części to coraz gorsze.Czyli popieram wypowiedź Krystiana.
Gra w: SH Deluxe, SHC, Sh Deluxe 2, SH Legends
Wysłany: 15 Listopad 11, 15:56
Nie, Crusader to jest samodzielny dodatek do jedynki:
"Twierdza: Krzyżowiec (ang. Stronghold: Crusader) – samodzielny dodatek do gry komputerowej Twierdza stworzony przez FireFly Studios i wydany w 2002 roku przez Take-Two Interactive."
Źródło Wikipedia
Gra w: Żadne
Wysłany: 15 Listopad 11, 18:14
Cytat:
Stronghold: Crusader to sequel świetnej gry strategicznej Stronghold (w Polsce Twierdza), tym razem przenoszący nas do świata Bliskiego Wschodu w epoce wypraw krzyżowych (XI – XII wiek).
Źródło Gry-Online.
_________________ W naszych żyłach Rap płynie non-stop, non-stop
w naszych sercach prawdziwy Hip-Hop, Hip-Hop!
Gra w: życie
Wiek: 28 Posty: 652 Skąd: Nowy Sącz Medale: 1 (Więcej...)
Wysłany: 15 Listopad 11, 19:42
Oczywiście, że jest to samodzielna gra, tak zwany spin-off. Dodatek modyfikuje pliki istniejącej już gry, albo dokłada swoje. W Krzyżowca da się natomiast grać samodzielnie, bez instalacji Twierdzy.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 15 Listopad 11, 22:22
Z Twierdzą i z Twierdzą krzyżowiec i z jest tak samo, jak np. z Fallout 3 i Fallout New Vegas
Druga zbudowana na "silniku" pierwszej, ale to zupełnie inne części
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Samodzielny dodatek, bo prawie wcale nie zmieniono mechaniki gry. jak już przy temacie, to Krzyżowiec bardziej mi się podoba. Szkoda, że nie ma zwykłej kampanii, ale cóż - skirmish wymiata.
Btw, powoływanie się na wikipedię lub gry-online w sprawie gry, w którą się grało to chyba nie jest najlepszy pomysł.
Gra w: Żadne
Wysłany: 17 Listopad 11, 16:45
@Lord Smerf, swoim odnośnikiem chciałem właśnie pokazać, że odwoływanie się na źródła w tej sprawie to malutki bezsens. Mogłem to napisać w tamtym poście.
_________________ W naszych żyłach Rap płynie non-stop, non-stop
w naszych sercach prawdziwy Hip-Hop, Hip-Hop!
Gra w: SH Deluxe, SHC, Sh Deluxe 2, SH Legends
Wysłany: 21 Listopad 11, 19:06
Ja się nie wzorowałem na wikipedi tylko chciałem ci udowodnić. Zresztą można było to poznać po tym, że dodali tylko nowe jednostki i zmienili textury budynków, a i dali skirmish tak to wszystko to samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum