Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Ja oczywiście mówie o swoich osobistych odczuciach.
Skąd pewność? Kusznicy są przeważnie do obrony, ale można ich także wysłać pod mury wroga. Jaką mają przewagę? Postawisz kuszników na murach i nawet rycerzy już nie ma, a co do rycerzy, przydają się tylko na szybkie wypady, aby zniszczyć przeciwne wojska, lub żęby szybko dobie do katapult w celu ich zniszczeni. W każdym razie do szybkich ataków. Ale czemu mnie nie przekonują?
Tylko z jednego powodu - Zrobisz sobie powiedzmy armię 30 rycerzy i 50 kuszników i 3 katapult.
Najpierw rozkażesz kusznikom, aby podeszli pod mury, a ponieważ są wolni dopiero po jakimś czasie rozkażesz to samo rycerzom i katapultom. Katapulty zniszczą mury, kusznicy łuczników, a ryceze wkroczą. Wkroczą i co? Nie mogą ani wejść na budynek gdzie jest "władca", ani na mury i mogą się przydać tlyko do usunięcia osób do których mogą podbiec, a kusznicy mogą nawet z dystansu strzelać w tego właśnie władcę.
To jest oczywiście moje własne zdanie, każdy może mieć inne.
P.S. sory za błędy
P.S. 2 Co do włuczni - nawet jakbyś miał 200 włóczników, to jakichś 40, albo ze szczęściem nawet mniej kuszników na murach od razu by ich zmiotło.
P.S. 3 Ale moja ulubiona jednostka ogółem to pałkarz.
Najpierw rozkażesz kusznikom, aby podeszli pod mury, a ponieważ są wolni dopiero po jakimś czasie rozkażesz to samo rycerzom i katapultom. Katapulty zniszczą mury, kusznicy łuczników, a ryceze wkroczą. Wkroczą i co? Nie mogą ani wejść na budynek gdzie jest "władca", ani na mury i mogą się przydać tlyko do usunięcia osób do których mogą podbiec, a kusznicy mogą nawet z dystansu strzelać w tego właśnie władcę.
Podchodzący kusznicy też wiele nie zdziałają. Twój przeciwnik może mieć kuszników wysoko na wieżach, a chyba rezultat walki kusznik pod murem vs kusznik na wieży jest z góry wiadomy. Ponadto takich samotnych kuszników można łatwo zlikwidować assasynami. Tak więc nie zachwycałbym się uniwersalnością kuszników.
To jest oczywiście moje własne zdanie, każdy może mieć inne.
Wracając do tematu, pisząc płatnerz, kusze, włócznie - co najlepsze chciałem zadać pytanie typu: co najbardziej opłaca się budować w trybie multiplayer w celu dorobienia sobie troche złota.
Przepraszam że od razu tak tego nie sprecyzowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum