ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Kampania "Zemsta" - beta
Autor Wiadomość
Kupiec Hrupkuw 
Rekrut

Medale: Brak

Wysłany: 27 Maj 11, 20:17   Kampania "Zemsta" - beta

Witam!
Chciałbym przedstawić pracę moich ostatnich kilku dni i dowiedzieć się co w niej poprawić. Zacznę od krótkiego przedstawienia fabuły;
Akcja dzieje się na półwyspie Bałkańskim, Apenińskim oraz na wyspach i wokół basenu morza śródziemnego, później jeszcze w Polsce i Rosji.
Wielki, znany i poważany możnowładca mieszkający na rusi pochodzenia Polskiego odmówił zleconego przez króla bardzo nie honorowego zadania. Za karę król zlecił zabójstwo jego żony i dzieci, a jego oszczędził i wygnał z kraju, żeby jeszcze bardziej cierpiał. Dalsze przygodny będą ciekawe i pełne zwrotów akcji.

Misja I. Zapomniany Władca
Misja II. Wojna w raju
Misja III. Cel namierzony (Powiem tylko, że po tej misji bohater nie dopłynie do celu, ale rozbije się na tajemniczej wyspie. Ten nietypowy statek ma taki być jak coś. Jeśli dla kogoś wydaje się banalne przeniesienie na 1 statku materiałów na zamek to fabuła będzie mówić o napadaniu przez kilka tygodni statków w przejętym porcie i do Sycylii ruszymy całą flotą)

Będzie około 10 - 12 misji
Tutaj minimapki, kolejno jak misje: http://imageshack.us/g/860/mapa1f.png/

Teraz najważniejsze, scenariusze misji jeszcze nie do końca nie są dopracowane (zwłaszcza pierwszej misji), w krajobrazach też przewiduje zmiany, ale nieduże, a teksty w mapach również wymagają dokończenia i korekty (np. błędy ortograficzne).

Proszę o wyrozumiałość dla niedoświadczonego mapmakera :D

Download: http://www.speedyshare.com/files/28674459/beta.rar
Ostatnio zmieniony przez Kupiec Hrupkuw 27 Maj 11, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  

Lowcakur 
Szlachcic

Gra w: Sh+SHC

Wysłany: 27 Maj 11, 20:21   

Jutro ocenie Twoja kampanie.

//porada od speca, nie wklejaj minimapek, gdyz wiekszosc graczy tego forum ocenia mapy tylko po minimapie. :P

Kupiec Hrupkuw 
Rekrut

Wysłany: 27 Maj 11, 20:24   

Wiem miałem coś o tym napisać w poście, ale bez minimapek mało kto ściąga ;/.

Lowcakur 
Szlachcic

Gra w: Sh+SHC

Wysłany: 27 Maj 11, 20:45   

Moja kampanie sciagnely juz 4 osoby, a jest bez minimapki, oraz jest tylko 1 dzien na forum. Jestem specem od marketingu. :P

Szeryf99 
Szlachcic

Gra w: wszystko i nic

Wysłany: 27 Maj 11, 21:43   

Misja I. Zapomniany Władca

Ta mapa jest strasznie prościutka i dość nudna. Fabuła troszkę nudnawa. Przejechałem za pierwszym razem na bardzo trudnym. Krajobraz nawet nawet, ale pomyśl o stosowaniu mniejszej ilości krzaczków i jeszcze jedno w niektórych częściach mapy nie dokończyłeś wzgórz (na samych krańcach) i to drażni oko.

Ocena końcowa: Bdb 7,5/10

Misja II. Wojna w raju

O wiele lepsza mapa, choć nie sprawiła mi najmniejszych problemów. Tak jak wcześniejszą przejechałem ją za pierwszym razem na bardzo trudnym. Krajobraz lepszy od poprzedniej mapy. Trzeba trochę pomyśleć, żeby wygrać. Mapa ogólnie podobała mi się.

Ocena końcowa: Bdb+ 8,5/10

Misja III. Cel namierzony

Mapa dość dobra, lecz pod względem krajobrazu strasznie pusta. Najtrudniejsza z wszystkich map (przejechałem na normalnym, choć gdybym spróbował jeszcze raz to na pewno bym wygrał). Poziom trudności: Świetny. Chyba najlepsza grywalność.

Ocena końcowa: Cel- 9/10

Aragorn 
Mieszczanin

Gra w: SH, SHC, SH2

Wysłany: 28 Maj 11, 13:33   

Mi nie wiedzieć czemu żadna z tych mapek nie działa. Przy każdej próbie odpalenia kończy się raportem o błędach, najdalej zaszedłem przy "cel namierzony", pokazało mi odprawę!
I'm Richard the Undead Warlock, Master of Magma, Chief Warlock of the Broders of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of Bones, Master of Fire, Emporor of the Black, Lord of the Undead and the Mayor of the little village up the coast.

Kupiec Hrupkuw 
Rekrut

Wysłany: 28 Maj 11, 15:24   

Hmm nie wiem w czy może tkwić problem, u mnie jest normalnie, jeśli to się będzie powtarzało zuploaduje jeszcze raz. Te błędy co Szeryf wypisał poprawie, dzięki za pomoc.

Szeryf99 
Szlachcic

Gra w: wszystko i nic

Wysłany: 28 Maj 11, 16:35   

Spoko. Szeryf pilnuje tego saloonu. A tak na marginesie Aragornie pewnie masz coś z kompem, najlepiej albo spróbować re-instalacji stronga albo format komputerka.

Aragorn 
Mieszczanin

Gra w: SH, SHC, SH2

Wysłany: 28 Maj 11, 17:52   

Że mam problemy z kompem, to ja wiem. Największym problemem jest on sam (cud, że jeszcze działa, a i to nie zawsze, np. tego jak i wiele innych postów piszę z komórki).
Tłumaczy to brak moich mapek na forum, siedzę w #@! czasu, żeby komputer mi je pożarł.
I'm Richard the Undead Warlock, Master of Magma, Chief Warlock of the Broders of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of Bones, Master of Fire, Emporor of the Black, Lord of the Undead and the Mayor of the little village up the coast.

Odpowiedz do tematu