Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 12 Maj 11, 07:35 Kampania Historia Polski 800 r. - 1600 r.
Zakładam nowy temat, bo stary był trochę zaśmiecony i nikt nie zobaczył spisu misji, który podany jest poniżej. Nie pytajcie/nie informujcie, że możecie zrobić "to i to", tylko wstawiajcie gotowe misje. Jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji, niech zajrzy do starego tematu. Oto spis misji:
Akt.1 (nazwy jeszcze nie wymyśliłem tak jak poniższych, ale ma związek z powstaniem państwa polskiego)
Misja.1
Założenie państwa polskiego. - zrobiona
Misja.2
Obrona Gniezna przed barbarzyńcami. - zrobiona
Misja.3
Obrona Gniezna przed małą chrześcijańską armią. - zrobiona
Misja.4
Chrzest Mieszka I, przygotowania do ślubu. - zrobiona
Misja.5
Podbój pomorza przez Mieszka I. - zrobiona
Misja.6
Podbój ostatnich barbarzyńskich ziem. - zrobiona
Misja.9
Przygotowania do koronacji Bolesława Chrobrego.(1025) - zrobiona
Misja.10
Wyprawa na Saksonie przez Mieszka II. (1028) - wolne
Misja.11
lato 1031 - atak wojsk ruskich na Grody Czerwieńskie. - wolne
Misja.12
Obrona Łużyc przed wojskami Konrada II. (1030) - wolne
Misja.13
Utrata władzy przez Mieszka II. (1031) - wolne
Misja.14
Powrót Mieszka II. - wolne
Akt.3 (Coś związane z tym, że Polska osłabła i będzie odnawiana)
Misja.15
1037 - reakcja pogańska, powstanie Masława. - wolne
Misja.16
1039 - Brzetysław I zaatakował państwo Piastów - wolne
Misja.17
Misja ekonomiczna, odnawiania państwa Polskiego po ciężkich latach przez Kazimierza I Odnowiciela (zbieranie surowców takich jak kamień, drewno, żelazo i smoła). - zrobiona
Misja.18
Dopiero w 1039, a być może 1040 Kazimierz powrócił do kraju, przystępując do odbudowy zniszczonej organizacji państwowej i kościelnej.
W polityce zagranicznej oparł się na sojuszu z Rusią.
W 1047 ostatecznie pokonał Masława i przywrócił polskie panowanie na Mazowszu - cytat z wikipedi - zajęte
Misja.19
1109- bitwa pod Głogowem i Psim Polem - wolne
Misja.20
1110-1120 − Bolesław III Krzywousty ujarzmił i podbił Pomorze - wolne
Misja.21 - Bitwa Pod Legnicą - zajęte
Akt.4 - Wielka wojna z z Zakonem Krzyżackim.
Misja.22
...........
To nie jest pełny spis. Będzie 40-50 misji i 7-8 aktów. Oczywiście między tymi misjami co napisałem mogą jeszcze jakieś dojść, ale też pamiętajcie, że wszystkiego nie możemy umieścić.
Ostatnio zmieniony przez Kupiec Hrupkuw 19 Maj 11, 13:44, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Dziwi cię moje jestestwo?
Nie dziwi mnie to.
Ale jeżeli dziwi cię to że mnie nie dziwi że dziwii cię moje jestestwo.
To mnie to dziwi
A mnie mało rzeczy może zdziwić.
Dziwi cię mój podpis?
Mnie to nie dziwi...
Gra w: życie
Wiek: 28 Posty: 652 Skąd: Nowy Sącz Medale: 1 (Więcej...)
Wysłany: 12 Maj 11, 12:02
Misja 17 - Odbudowa państwa (1041 r.)
Jest rok 1041. Król Kazimierz Odnowiciel wysłał Cię na te ziemie abyś zdobył surowce potrzebne do odbudowy kraju wyczerpanego wojnami. W okolicy zwiadowcy widzieli wilki, więc musisz być ostrożny. Powodzenia!
Po minimapie wygląd nieźle, ale nie pobrałem, bo kiedy kliknę DOWNLOAD to wyświetla mi się strona z bardzo długim ciągiem napisów: ˙˙˙˙ů<��@���í<��ŁröŻ���0�ÄP!�A��@B)��P˘DPc1¤0�ĂP#J�H1 ÄP")�hQ Ä�eAĺ@��)d ÂPĹ@�ÂL{¤(a�a
IqŚĆ�'b�Ä` E@H1D"1�äP˘E`��RhŰ�$˘ Ę��B@$#1�r�ae���,{:iA�*kĹp¤I!�hQ$Ć�'J�7L45Ę� ��@���"0�E...........
Próbowałem kilka razy. Wystaw może na normalny upload.
Już sprawdziłem, misja wygląda dobrze tylko jest jeden problem - nie wiem czemu ale nie ma jej w "Przeprowadź inwazje". Zmieniałem nazwy w edytorze, ponownie zapisywałem, ale nadal nie ma. Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę napisać.
Mam pierwszą część!Kupcu Hrupków przydziel mi jakąś misje bo się zdecydować nie mogę!
Nie dziwi mnie to.
To mnie to dziwi
Dziwi cię mój podpis?
Mnie to nie dziwi...
Niestety muszę zrezygnować. Co prawda mam już mapę ale moich map z S1 tak jakby nie ma to jest: wyszukuję naprzykład ,,atak na port.map'' które zrobiłem w SHC to mi wyskakuje ale jak wyszukuje ,,Misnia'' którą zrobiłem w S1 to mi wyszukuje że nie ma takiego pliku.
Nie dziwi mnie to.
To mnie to dziwi
Dziwi cię mój podpis?
Mnie to nie dziwi...
W folderze 'Maps' nie ma? Ja osobiście nigdy nie daję 'wyszukaj'.
_________________ I'm Richard the Undead Warlock, Master of Magma, Chief Warlock of the Broders of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of Bones, Master of Fire, Emporor of the Black, Lord of the Undead and the Mayor of the little village up the coast.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum