ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
[mapa] Eilan Donan
Autor Wiadomość
bartek9007 
Osadnik

Medale: Brak

Wysłany: 9 Maj 11, 15:35   [mapa] Eilan Donan

Druga mapa zrobiona przeze mnie, kolejne kłopoty - niemożliwe jest zbudowanie zamku bez dworu, bo przeciwnicy nie zaatakują, a tu akurat dwór nie pasował do ogólnej koncepcji ;) .

Opis: Eilan Donan is situated on small island in Scotland. Builders of the castle appeard to believe, that water is enough to stop invaders. Indeed Elinan DOnan is kind of fortificated mansion.

The castle was built in 1220 by Scottish King Alexander II. It is believed that it served as a shelter to Robert Bruce during his escape from the English army in 1306.

Are you able to defend the castle against English army chasing Robert Bruce?

Sorry, ale chce to także umieścić na strongholdheaven i zrobiłem tylko w jednym języku, i tak większość z was zna na tyle angielski ;) .

LINK --> http://hotfile.com/dl/117..._Donan.zip.html

Cele:
- wygrana: wytrzymać oblężenia
- przegrana: Lord zginie

Zaznaczam, że nie mapa nie jest do końca wytestowana - istnieje podejrzenie, że inwazje są za duże - wypróbujcie i napiszcie jak z tym jest ;)

pzdr
Ostatnio zmieniony przez bartek9007 9 Maj 11, 17:52, w całości zmieniany 1 raz  

Tay 
Wojownik

Gra w: życie
Medale: 1 (Więcej...)
Brązowy szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 9 Maj 11, 16:55   

bartek9007 napisał/a:
belevie,

Nie powinno być believe? :)

Tak z minimapki mapa ładnie się prezentuje ;) Może nawet pobiorę i zagram ;)

lordmich 
Wolny chłop

Gra w: Stronghold

Wysłany: 9 Maj 11, 17:02   

Cóż, pobrałem, zagrałem i muszę powiedzieć, że mapa jest naprawdę bardzo dobra!

Już po minimapie prezentuje się ciekawie i ładnie, a przeglądając ją znalazłem na to dowody.
Mapa jest starannie wykonana, zaplanowana. Do krajobrazu brak zastrzeżeń, ładnie zrobione brzegi, brak kanciastych lub kwadratowych elementów.
Co do rozgrywki, przeszedłem za 1 razem, straciłem 61% jednostek (na łatwym poziomie), balans rozgrywki jest dobry, mapa ani za prosta, ani za trudna. Wystarczyło przenieść wszystkich łuczników i kuszników z okolicy na mury, zbrojnych i pikinierów ustawiłem po trochu przed bramą i przed siedzibą. Co prawda wrogowie wdarli się przez wyłom w murze i poturbowali mi trochę lorda, ale łucznikami szybko ich wybiłem. Po ubiciu piechurów wziąłem łuczników i zastrzeliłem jazdę przy drogowskazie.

Ogólnie mapa bardzo dobra, 8.5/ 10.
Trzymaj tak dalej :)
pozdrawiam, lormich.

bartek9007 
Osadnik

Wysłany: 9 Maj 11, 17:50   

racja Tay mogło tak być, że się pomyliłem przy pisowni, dzięki za uwagę ;) . Czyli ok, jak komuś mało może spróbować wyższych poziomów, a właśnie czym one się różnią? Np. poziom hard od easy? Mniej przeciwników czy jak?

Przy ocenianiu bierzcie pod uwagę w jakim stopniu udało mi odwzorować rzeczywisty zamek, zdjęcia macie w paczce ;)

pzdr

P.S. Wbrew pozorom planowanie mapy zajmuje spoooro czasu ;)

lordmich 
Wolny chłop

Wysłany: 9 Maj 11, 18:26   

Jak na możliwości edytora SH1 to i tak dobrze ;] A czy robiłeś to tylko ze zdjęć czy też z planu?

bartek9007 
Osadnik

Wysłany: 9 Maj 11, 18:32   

Niestety nie znalazłem planu robiłem ze zdjęć, mam ich ze 30, ale do paczki dałem kilka ładniejszych ;) . Ale co z tego, że 30 jak większość to te same kadry ;) .

W Crusaderze niby więcej można zrobić? Ale tam sie inwazji zrobić nie da :) - żartowałem oczywiście ;p
Ostatnio zmieniony przez bartek9007 9 Maj 11, 18:47, w całości zmieniany 1 raz  

przemusio 
Piechur

Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),

Wysłany: 9 Maj 11, 18:33   

bartek9007 napisał/a:
Ale tam sie inwazji zrobić nie da :)

To żeś walnął jak łysy grzywką o kant stołu :-P
Da się, robi sie je bardzo prosto.

lordmich 
Wolny chłop

Wysłany: 9 Maj 11, 18:39   

Nie mówię, że Crusek ma lepszy edytor, bo bym został wyśmiany :P

Co do planu, wystarczy do wujka Google wstukać "Eailan Donan castle plan", ja tak znalazłem ;]

A inwazje w Crusaderze to scenariusze losowe z mieczykiem, gra się w nie:

Scenariusze -> Rozegraj misję.

Projektuje je się tak samo jak w SH.

bartek9007 
Osadnik

Wysłany: 9 Maj 11, 18:41   

Zapomnialem jak to się robi, bo dawno crusadera nie widziałem, rzeczywiście, tylko inaczej się włącza "granie" w swoje mapy ;) ;p.

Wiesz co, ja wpisywałem w google różne rzeczy np eilan donan plan, zresztą taki plan to ja mam ze zdjęć, nic by wiele nie dal ;) .

lordmich 
Wolny chłop

Wysłany: 9 Maj 11, 18:57   

Istniejące zamki najfajniej się tworzy z planu, albo zdjęcia satelitarnego (czasem pomagam sobie Google Earth :D )

bartek9007 
Osadnik

Wysłany: 9 Maj 11, 19:02   

Ja też często, ale w tym przypadku niewiele google earth pomogło, bardziej przy alkazarze, bo było na jakiejś stronie zamieszczone w dobrej jakości ;) .

Odpowiedz do tematu