ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Znikające drzewa
Autor Wiadomość
bartek9007 
Osadnik

Medale: Brak

Wysłany: 28 Kwiecień 11, 21:59   Znikające drzewa

Edytując gotową już mapę drzewa jak wiadomo powoli usychają i znikają (jeśli znacie sposób na zatrzymanie tego procesu to piszcie) i wypadałoby uzupełnić ich braki. I tu jest problem - wybieram drzewo - klikam - drzewo pojawia się na ułamek sekundy i znika ;/. Co z tym zrobić, co to za błąd, jak temu zapobiec, jak temu zaradzić? Moje wzgórza łysieją w zastraszającym tempie ;/.

pzdr

P.S. Problem raczej na mapie dużo razy edytowanej, dużo czasu nad nią spędziłem - w czystej mapce problemu nie było... Czy może być to związane z wykorzystaniem jakiegoś "limitu" drzew?

Skryty w cieniu 
Wolny chłop

Gra w: Sh1,ShC,minecraft

Wysłany: 29 Kwiecień 11, 15:45   

W edytorze map można zatrzymać czas za pomocą klawisza "H".Co do drzew nie wiem dokładnie, ale jak napisałeś to może być limit "roślinności".Bo jest limit roślinności, nie wiem czy inni to wiedzą, ale w ogóle rośliny mają wspólny limit taki jak zwierzęta i jednostki.Nie wiem jak moge Ci pomóc z tymi drzewami.

Threeth 
Dzielny wojak

Wysłany: 29 Kwiecień 11, 15:46   

Jest limit drzew i krzaków, prawdopodobnie przedobrzyłeś z drzewami i krzakami, dlatego znikają(też tak kiedyś miałem), co do usychania to wydaje mi się, że usychają wszystkie gdy zrobisz tylko jeden rodzaj drzew na całej mapie.

bartek9007 
Osadnik

Wysłany: 29 Kwiecień 11, 19:41   

Użyłem wszystkich rodzai, z tym skrótem H może pomóc, może nie będzie usychanie postępować.
Nie przedobrzyłem, tylko wielokrotnie uzupełniałem braki, jakie pozostawały po kilkukrotnym edytowaniu ukończonej mapy.

Dzięki za odpowiedzi i pomoc

Odpowiedz do tematu