Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 26 Styczeń 11, 21:13 Konkurs z wiedzy o krucjatach średniowiecznych
Uroczyście otwieram pierwszy konkurs wspólnie organizowany przez forum Tajemnice Antagarichu (www.herosy3.pun.pl) i serwis StrongholdNet (www.strongholdnet.gry-online.pl)! Będzie on rozgrywany On-Line: poprzez znany wszystkim komunikator Gadu-Gadu .
Konkurs składa się z trzech etapów, z każdym stopniowo będzie rósł poziom trudności. Pytania zostaną przygotowane przez Morgana Ghosta i to on będzie je zadawał. Rolę koordynatora zawodów na obu portalach pełnić będę osobiście.
Tematem przewodnim będą krucjaty średniowieczne (nie tylko wyprawy krzyżowe do Ziemi Świętej!) i to o nie będzie najwięcej pytań, ale żeby urozmaicić konkurs w II Etapie pojawią się także pytania o rekonkwistę przeciw Mauron z XV w. Tak więc wszystko toczyć się będzie wokół wojen na tle religijnym. Tym, którzy wybierają się aż do III etapu, proponuję także przypomnieć sobie podstawowe zagadnienia związane z reformacją .
Nagrodą za sam udział jest dobra zabawa, lecz dla zwycięzców mamy kilka symbolicznych prezentów . Zapisy przyjmujemy na Tajemnicach Antagarichu lub na StrongholdNet. Obowiązkowo prosze podac swój numer gg!
Zatem ruszajmy!
Ostatnio zmieniony przez Odyn 27 Styczeń 11, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Zgłaszam się. Numer w profilu (Jak komuś się nie chce wchodzic: 11272904
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Wysłany: 31 Styczeń 11, 20:57
Mamy już osiem osób, ale jeszcze czekamy, bo na Tajemnicach Antagarichu powinno się jeszcze zjawić paru chętnych, tylko trzeba będzie ich uaktywnić. No i Morgan gdzieś zabalował, więc zanim wytrzeźwieje, to trochę potrwa .
Wysłany: 6 Luty 11, 21:33
Boemundzie, póki co trwają zapisy, toteż dokładnych dat nie jestem w stanie Ci podać. Z doświadczenia z poprzednich zawodów wiem jednak, że przepytujący dopasowuje się do tego, jak graczowi będzie pasować .
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 17 Luty 11, 13:51
Od nastepnego tygodnia, w tym mam w meski czlonek roboty.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum