Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 26 Styczeń 11, 18:16 [mapa] Mapy by przemusio
Chciałbym w tym temacie prezentować moje mapy (wcześniej jakoś prędko mi nie było, żeby założyć taki temat)
Kerra, the great siege
Intro
Kerra - miasto położone w przełęczy górskiej. Podróżuje tędy większość kupców, gdy chcą przekroczyć góry, z tego powodu miasto jest dość bogate.
Jeśli zaś chodzi o warunki geodezyjne, to jest ciut gorzej. Mianowicie, Kerra leży na płaskowyżu składającym się z dwóch rodzaji skał - miękkich wapni, oraz z twardych skał magmowych. Ten czynnik powoduje osuwanie się płaskowyżu przy każdym deszczu.
Fabularnie
Jako punkt na szlaku handlowym miasto jest pożądane przez każdego herszta, króla bądź kalifa. Obroń miasto.
{mapa nie miała na celu urażenia niczyich poglądów - sam jestem chrześcijaninem}
Fabuła
102 r.n.e. [w SH C nie da się ustawić takiej daty]
W tej misji wcielamy się w setnika rzymskiego, który dowodzi grupką żołnierzy wyznaczonych do stłumienia buntu chrześcijan.
Geodezyjnie
Znajdujemy się po drugiej stronie płaskowyżu z misji poprzedniej - teren się obsuwa.
Gra w: Stronghold i Stronghold Crusader
Wysłany: 26 Styczeń 11, 20:00
Mapa super!Forteca jest bardzo dobra.Dużo dopracowanych szczegółów.Czasem na mapie jest trochę pusto,no ale to pustynia.
Zobaczyłem tylko krajobraz,bo nie chciało mi się grać.
Wysłany: 27 Styczeń 11, 10:18
Nidor, dzięki za ocenę. Kolejna mapa :
Christians out there !
{mapa nie miała na celu urażenia niczyich poglądów - sam jestem chrześcijaninem}
Fabuła
102 r.n.e. [w SH C nie da się ustawić takiej daty]
W tej misji wcielamy się w setnika rzymskiego, który dowodzi grupką żołnierzy wyznaczonych do stłumienia buntu chrześcijan.
Geodezyjnie
Znajdujemy się po drugiej stronie płaskowyżu z misji poprzedniej - teren się obsuwa.
Gra w: SHC
Wysłany: 27 Styczeń 11, 10:26
Przemusio jestem pod wielkim wrażeniem twoich umiejętności. Co do 1 mapy jest bardzo doskonale zrobiona ale nudziło mnie te czekanie na ataki więc 9,5/10. Drugą mapę zaraz pobiorę i napisze później. Proszę rób więcej map )
_________________ Get ready for a nuclear attack. Thousands of tears shed, suffering and pain!
Wysłany: 27 Styczeń 11, 13:58
Dzięki za oceny
Sands without end
[link w minimapie]
Razem z twoimi oddziałami schroniłeś się w ruinach na pustyni. Braknie wam wody i jedzenia.
Pod ruinami obóz rozbili bandyci, którzy chcą was złupić.
Obroń zamek lub zgromadź zapasy do ucieczki [100 chleb + 25 piwo]
Od Ciebie zależy to czy żołnierze przeżyją.
Gra w: Sh1.SHC
Wysłany: 30 Styczeń 11, 20:14
Sands without end
Super krajobraz (chyba-niebyłem jeszce na pustyni ), ładne ruiny i lasek, ale nudno .
Czekam na ataki, czekam, nadal czekam, jest! a potem już nie. Wygrać się da chyba tylko przez zebranie zpasów, ale dobrze, że eksperementujesz.
7,555556/10
_________________ Czas leci, czas leci...
Innymi słowy do roboty...
Ech.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum