Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Według mnie, te wszystkie "Magic toolsy" są nic niewarte. Program jest na jedno kopyto, a każdy komputer wypada traktować z osobna.
Nie polecam żadnego programu, no może oprócz Prefect disk 11 - to defragmentator, niestety płatny. Resztę inteligentnie "przyspieszać" samemu. Tylko trzeba umieć
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Defragmentowanie dysku też nie jest idealnym rozwiązaniem... W XP i starszych systemach ma jakiś sens, jeśli użyjemy dobrego narzędzia układającego segmenty według częstości użycia. Vista i 7 mają na tyle rozwinięte algorytmy zapisu danych na dysku, że defragmentacja jest zbędna.
Artut97, chętnie zdradziłbym ci swoje sposoby na utrzymywanie systemu w bardzo dobrym stanie. Problem w tym, że ja po prostu z niego korzystam w normalny sposób. Nie stosuję żadnych sztuczek, ani dodatkowych programów...
Nie wiem w jaki sposób, tak wiele osób zasyfia swoje komputery i doprowadza system do takiego stanu, że często format jest jedynym rozwiązaniem. Gdybym wiedział, to mógłbym wypisać popełniane błędy i podać jakieś wskazówki.
Cóż, na to składa się wyłączanie niektórych funkcji, trochę grzebania w rejestrze... Przeprowadzałem to dawno korzystając z porad pewnego forum, część robiłem samodzielnie. To trudno wypunktować raz po razie.
Dlatego też mam negatywny stosunek do Visty - po prostu się tam nie odnajduję, a z XP już się dobrze zżyłem
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Chcesz mieć szybszy komputer? Dokup lepsze części.
Te wszystkie wymienione przez was programy nic nie dają. Oczyszczają dysk ze zbędnych programów i to wszystko, a przecież dysk można oczyścić za pomocą anty wirusa. Poza tym każdy kto ma Windows 7 wie, że ten system sam robi czystke z kompem i usuwa niepotrzebne programy.
Gra w: Żadne
Wysłany: 20 Styczeń 11, 15:25
Mam windowsa 7 i jakoś nie oczyszcza sam. Muszę sam włączyć usuwanie złych wpisów w rejestrze i pozostałości po uninstalacji. Co do kupowania lepszych części to najlepszy sposób, lecz po co wydawać kasę jak możesz coś wyciągnąć ze swojego "starego kompana"?
_________________ W naszych żyłach Rap płynie non-stop, non-stop
w naszych sercach prawdziwy Hip-Hop, Hip-Hop!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum