Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 13 Sierpień 10, 21:31 YouTube - czy ktoś mi wyjaśni?
Czy ktoś może mnie, prostemu człowiekowi wyjaśnić, dlaczego co drugi film z muzyką na YouTube, której chcę posłuchać jest zablokowany przez jakiś Sony Music Entertainment? Czego nie kliknę, to wszystko jest zakazane, zabronione i niedostępne.
Tak zrobiono z Final Countdown (Europe), które uwielbiałem za to, że słuchało się go jak z płyty (a nie jak nagranie z jakiegoś koncertu). Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju. To się wkurzyłem i za pomocą proxy ściągnąłem sobie na dysk. Teraz to nie ma tego w sieci w ogóle.
Jestem tym faktem szczerze zirytowany. Ktoś wie o co chodzi?
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Gra w: Makao
Wysłany: 14 Sierpień 10, 17:37
Sony ma udziały w prawie każdej większej wytwórni, studio itp. itd. Z tym faktem brak współpracy z danym krajem wiąże się blokadą części lub większości tytułów do których roszczą sobie prawa.
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 16 Sierpień 10, 08:25
mi się często wyświetla ze prawa autorskie są zablokowane dla mojego kraju :@ i tak mamy fajnie, byłem rok temu w Turcji to tam w ogóle cały youtube jest zablokowany xd
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 17 Sierpień 10, 20:25
No niestety, blokują coraz więcej. Ostatnio zauważyłem, że kiedy w grę wchodzą prawa autorskie, robi się irytująco ^^. Próbują się wziąć za internet, myślą, że uda im się w ten sposób zmniejszyć liczbę ściąganych piosenek, filmów, aby się je kupowało w sklepie za bajońskie sumy. Raczej to nic nie da, mogliby sobie dać spokój z takimi utrudnieniami .
To jest wnerwiające... Dlaczego akurat Polske blokują, a inne kraje nie?
W innych krajach na pewno też mają takie komunikaty. Z tym, że my ich nie widzimy.
Wrzuta to faktycznie dobre rozwiązanie, jeśli chcemy posłuchać konkretnych utworów.
Gra w: Makao
Wysłany: 18 Sierpień 10, 08:42
Ew. inne nielegale, ale tego nie proponuję ;p. Coraz więcej badziewia się trafia, no i liczne podpuchy. Znajomy został złapany przez ściągnięcie pełnego albumu z pewnego forum.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 18 Sierpień 10, 10:43
Popieram Wrzutę, to póki co dobry serwer, da się jeszcze posłuchać wielu utworów . Al Fillipo, czasami są organizowane tego typu prowokacje: ściągnij se plik, a na drugi dzień Cię niebiescy zgarniają xD. Dlatego trzeba uważać .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum