Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Cześć, jestem nowy na forum, ale w twierdze gram od dziecka
To moja pierwsza, porządna mapka do wolnej budowy. Jest to ,,reklama" kampanii, którą zamierzam nie długo zrobić. Zamek jest wzorowany na tym z ekranu ładowania się gry
Gdy twój ojciec zginął w bitwie pod Althoff, broniąc państwo przed Skelligami i ich królem Gerefem, otrzymałeś prawa do tronu. Podczas słabych rządów zza frontu poddani opuszczali stolicę Orlandii Lihańsk. Przywróć starą sławę Orlandii i twemu rodowi, rozwijając gospodarkę i polepszając warunki życia poddanym.
Co do mapki, jak mówisz że pierwsza mapka zrobiona ładnie, to całkiem nieźle wszystko Ok tylko minusy następujące:
-Brak drogowskazu, naciskając F1 i dając inwazje nie przychodzą jednostki ;(
-Góry są robione z naciskania przycisku pagórek albo góra, to brzydko wygląda
Reszta Ok, jak na pierwszą porządną mapę nieźle Ocena: 8/10
P.S. Szkoda że nie zrobiłeś mapki do inwazji
Edit:
przemusio napisał/a:
Leciutko dotykamy go paluszkiem
Chyba że mamy 95% orzechów w klawiaturze i nam się ścina
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Ostatnio zmieniony przez DarnokOk 12 Sierpień 10, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 12 Sierpień 10, 14:19
Mr. DarnokOk jest tym dobrym policjantem, ja muszę niestety Cie oblać zimną wodą.
Na minus :
- Za dużo pustej przestrzeni [ Wypełnij drzewami, kamieniami, trawą, ruinami etc. ]
- Kwadratowe jezioro [ No, mniejszy pędzel przede wszystkim ]
- Krajobraz jest monotematyczny : drzewo, pagórek, drzewo, pagórek itd. [ Kamienie, błoto ew. bagno (w małych ilościach) itp. ]
- Góry trzeba, niestety robić ręcznie [ Wyrównani, w górę, w dół i poziomy ]
- Kiedy fosa wpływa do rzeki pieni się [ własny pomysł potrzebny ]
- ,,Ruiny'' palisady to nie ruiny [ Zrób normalnie palisadę i zaatakuj ją włócznikami ]
Na plus :
+ ciekawy zamek
+ Za fabułę
No cóż... ocena w liczbach jest niepotrzebna
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 12 Sierpień 10, 14:39
Cytat:
Ty robisz o wiele lepsze
To nie jest temat na wychwalanie moich kitowych map Ty nie robisz złych map. A ja właśnie piszę totalnego OffTopica Już się tak nie przejmuj. Ta mapa mimo wszystko są dobre bo to jego pierwsza mapa
Podczas uczty na cześć nowego króla do Lihańska przybył posłaniec. Wbiegł do sali tronowej i rzucił się na podłogę.
-Panie, Cielan zdobyty! Hrabia pojmany!
Goście wymienili spojrzenia. Wstałeś z tronu i po chwili ciszy rzekłeś:
-Kto śmiał zaatakować naszą ojczyznę, Orlandię?!
-To król Geref, zwany wilkiem! Chce przejąć całe królestwo!
Obok ciebie siedział twój brat, książę Ositz. Wstał, spojrzał na ciebie.
-Musimy działać - spojrzał na posłańca - Ktoś przeżył? I gdzie wojska zmierzają?
-Tylko kilku żołnierzy, którzy stoją na dziedzińcu. Geref prawdopodobnie kieruje się na fortecę Nogastul. - odpowiedział nie spuszczając wzroku z podłogi.
-Bracie, musimy wyruszyć. I to prędko. - Ositz mówił podobnie jak twój ojciec
-Jutro wyruszamy, ci żołnierze pojadą z nami. Trzeba się śpieszyć!
Rankiem wyruszyliście do Nogastulu. Około dwudziesty mil z Lihańska wznosiła się forteca. Była mała, ale dobrze ufortyfikowana. Stołp był duży, a na dziedzińcu stała zbrojownia, skład zapasów i spichlerz. Były też dwa warsztaty broni, a za murami zamczyska stało kilka chat i sad.
Nidor - to ,,intro" do kampani - tutaj pierwsza misja. A krajobraz kiepski? Myślałem ze ładny. Przy następnej mapie się postaram.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum