ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Bordinio
30 Sierpień 11, 15:42
[problem z misją] Tworzenie własnych misji
Autor Wiadomość
Dawcio 
Wędrowiec

Gra w: Krzyżowiec
Medale: Brak

Wysłany: 8 Sierpień 10, 13:18   [problem z misją] Tworzenie własnych misji

Chciałem się zapytać jak dodać do misji przeciwnika który się sam rozwija np.Wilka

Z góry dziękuję .

przemusio 
Piechur

Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),

Wysłany: 8 Sierpień 10, 13:37   

Odsyłam do działu Edytor Map, ale :
Nowa misja > Krzyżowiec > robimy krajobraz, lokujemy np. Wilka > wchodzimy do menu (,,scenariusz,, , ,,do mapy,, itp.) > alt + '','' (przecinek) i zmieniamy na tryb ,,dla jednego gracza'' :)

Powodzenia w tworzeniu map ! :D

Dawcio 
Wędrowiec

Wysłany: 9 Sierpień 10, 05:59   

Ale mi chodzi o misje a nie o krzyżowiec o scenariusz losowy :-/

przemusio 
Piechur

Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),

Wysłany: 9 Sierpień 10, 07:38   

Napisałem Ci o tym :-\

przemusio napisał/a:
alt + '','' (przecinek) i zmieniamy na tryb ,,dla jednego gracza''

Zrobiłeś to ?
Używaj interpunkcji :p

P.S. Dzięki Bordinio :)

Kokoju 
Piechur

Gra w: różne takie...

Wysłany: 13 Sierpień 10, 14:43   

Hmm... Trochę źle to napisałeś. Zapomniałeś o wklejeniu zapisu do map, bez tego powróci się do punktu wyjścia.

Trzeba, jak napisał przemusio, zrobić mapę z jakąś siedzibą. Później naciskasz alt z przecinkiem, zmieniasz jej tryb z Inwazji na Krzyżowiec. Zapisujesz, włączasz mapę i dajesz jako jednego z przeciwników np. Wilka. Zapisujesz mapę i wychodzisz z twierdzy.
Potem szukasz folderu Saves. Bierzesz zapis z gry, i wklejasz go do folderu Maps. Zmieniasz trzy ostatnie litery z "sav" na "map". Potem wczytujesz mapę w edytorze map, zmieniasz altem z przecinkiem jej tryb z Krzyżowca na Inwazję, i proszę.
Zresztą, wyszukiwarka nie gryzie. Ludzie tysiąc razy już zadawali to pytanie na forum, zresztą też w moim temacie "Podstawy robienia map" też to jest opisane, a jest to na pierwszej stronie, więc wystarczyło poszukać ;) .
„-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”

Fryderyk Nietzsche

Dawcio 
Wędrowiec

Wysłany: 15 Sierpień 10, 08:17   

Tylko nie wiem kiedy ten przecinek z altem nacisnąć .
Nowa Mapa>Nowa mapa scenariusza losowego>400x400>do mapy>daje zamek czerwony i np.czarny> naciskam alt + , i nic sie nie dzieje

Kokoju 
Piechur

Gra w: różne takie...

Wysłany: 15 Sierpień 10, 09:57   

Jak jest menu tworzenia mapy, gdzie są takie opcje jak Zapisz Mapę, Edytuj Scenariusz (W Inwazji) itp
„-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”

Fryderyk Nietzsche

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi