Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 26 Styczeń 10, 17:01
Wg mnie najlepszym przeciwnikiem w grze jest Wilk. Jego świetne miasto, dobra strategia i ekonomia mówią same za siebie.
Następnym botem, którego lepiej mieć za przyjaciela niż wroga (choć wtedy nie ma takiej zabawy ), jest Saladyn. Słabszy od Diuka Volpe ze względu na ciasne miasto, które bardzo łatwo podpalić.
Kalif jest na samym początku niebezpieczny, ale potem już nie ma z nim żadnych problemów. Jedynie przy ataku należy uważać na ,,ogniowe niespodzianki" .
Wilk przewyższa ekonomicznie wszystkich lordów, a i wojsko jego nie próżnuje dzięki czemu nawet wybitni sułtani jak choćby Saladyn nie potrafią mu dorównać.
_________________ One more block...
One more block...
One more block...
One more block...
Gra w: W Deluxa i Krzyżowca :D ( STRONGHO 2D RULEZ )
Wysłany: 17 Czerwiec 10, 15:52
Cóż... Wilk jest najtrudniejszy , ale jak się rozbuduję , więc najlepiej z nim grać na mapce gdzie jest dużo miejsca , to wtedy się porządnie rozbuduje Saladyn ? Ten Bot ? Chyba se żartujecie . Już Kalif jest lepszy . A , Rysiu ?? No zależy , jak zrobiłem z nim sojusz i postawiłem jego zamek koło Wilka i Szeryfa (Mapka : Z wyspy na wyspę ) To była porażka
Moje zdanie : Nie ma takiego najlepszego botka ,po prostu jedni są lepsi , drudzy gorsi .
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 17 Czerwiec 10, 16:34
Mi największych problemów przysparza Wilczek. Czasami jest ciężko, jednak kiedy się odpowiednio zbudujemy to pokonanie wilka nie jest problemem. (np. ,,Spotkanie z historią'' - banalna misja)
Hmmm. chyba jednymi z trudniejszych są wilk, szeryf i kalif a jak się rozbuduje to najlepszy wilk lubię być w sojuszu z Wezyrem ale i tak nie lubie sojuszów wolę rozwalać 7 przeciwników
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Gra w: Stronghold Crusader
Wysłany: 20 Lipiec 10, 15:10
Nie wiem, który to ... Wilka jest mi banalnie rozwalić raczej trudniej mi idzie z Saladynem ze względu na sporą liczbę baszt, na których są balisty, ale on też ma słaby punkt domki stawia za miastem (za murami) dzięki czemu łatwo je zniszczyć trebuszami czy katapultami i z czasem doprowadzić do jego bankructwa. Poza tym 2 balisty nie mają baszt więc tam zawsze atakuję, lecz gospodarkę ma bardzo dobrą tyle złota samo z siebie się nie bierze ale ataki ma średnie.Kalif odpada
Gra w: Twierdza Deluxe, Twierdza Krzyżowiec
Wysłany: 29 Lipiec 10, 19:49
Do Cezarek1998 - Lord Wełnowór został zabity w SH (mógłby być gdyby przypuścić, że Crusander był PRZED SH ale na temat
Najsilniejszy jest wg. mnie Wilk. Tylko czasami jak za szybko zbuduje zamek a nie zadba o armie to stoją puste 4warstwowe mury +blanki i wystarczą 3 tarany, niewolnicy do kopania fosy i z 50 arabskich zbrojnych i leży . Pod tym względem przypomina mnie - potrzebuje czasu. zrobiłem kiedyś gre wszystkich "starych" lordów kontra ja Frycek, Rysiek i Filip. Wilk miał najmniejszy ze swoich zamków i w dodatku na murach 1 kusznika a w zamku z 30zbrojnych i 5 pikinierów. Czemu? Bo wszyscy zdążyli już zbudować kamieniołomy i kopalnie a on nie!
Ale tak ogólnie ma najbardziej zróżnicowaną armie i najlepszą obronę.
1st Wilk
2nd Saladyn
3rd Wieprz
4th Ryszard
5th Fryderyk
reszta nie dostaje nagrody XD
_________________ Kontakt: e-mail: usio@poczta.onet.pl Skype:Usiek01 Komórka:[T A J N E]
fax: się zgubił
Dla mnie pokonanie wszystkich lordów to jak odebrać dziecku cukierka. No ale jak mam wybierać to wybieram Wilka. Może mieć on dobry zamek ale trzeba mieć dobrą mapę gdzie może zbudować duży zamek.
Obrazek Obrazek
LOL ładnie to tak używac kodów/trainerow na złoto ?? (pierwszy screen) Bo wątpie żebyś w ciągu 4 lat tyle zgromadził ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum