Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witam, mój sprzęt to:
procesor: Athlon II x3 440
pamięć ram: 4GB DDR3
karta graficzna: GeForce 9600GT
system: Windows XP
Gram na najnowszym patchu, mimo to gra straszliwie ścina. W początkowej części misji chodzi w porządku (ponad 80 fpsów), jednak gdy wybuduję tartaki, budynki produkcji żywności itp. (gdy w mojej wiosce zrobi się "ruch") to gra straszliwie ścina - do kilku-kilkunastu fpsów. Po prostu nie da się grać. Gdy przewinę kamerę na obszar niezabudowany, gra powraca do normalnej prędkości. Czy jest na to jakaś rada?
[edit]
Gra oczywiście jest oryginalna, a zmiana ustawień jakości grafiki nie pomaga.
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 18 Lipiec 10, 20:52
może masz źle skonfigurowaną kartę graficzną lub nieodpowiednie sterowniki. Albo to błąd systemowy (zalecany reinstall0 chociaż bardzo mało prawdobodobne
Dzięki za odpowiedź, problem już rozwiązany. Co ciekawe zmiana sterowników od grafiki nic nie dała -> problemem był program xfire, wyłączyłem jego obsługę w Twierdzy 2 i teraz śmiga, aż miło .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum