Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: 1 Deluxe, Crusader, 2, Extreme
Wiek: 29 Posty: 67 Skąd: Ostrów Wielkopolski Medale: Brak
Wysłany: 4 Marzec 10, 18:28 Dziwne dzwieki
Znalazłem dziwne dzwieki skryby w folderze Stronghold Crusader. Dokładnie już nie pamiętam w jakim pliku one były, ale pamiętam że mówi "wesołych świąt sir", "jest już późno, nie jesteś zmęczony?" i takie inne troche śmieszne, wie ktoś po co one były zrobione?
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 4 Marzec 10, 19:56
Z tego, co się orientuję, to text "jest już późno, nie jesteś zmęczony?" pojawiał się w SH1, może inne także? W SH:C znajduje się sporo plików z pierwszej części, które nie zostały wykorzystane . Może twórcy się na ostatnią chwilę wycofali z jakiegoś pomysłu albo po prostu nie wywalili zbędnych rzeczy (z roztargnienia lub po to, żebyśmy się zastanawiali, po co ).
Wiele z tych ukrytych dźwięków po prostu czeka na odpowiednią okazję "Wesołych Świąt Sir" dosyć ciężko usłyszeć w grze, bo mało kto w święta siedzi przed komputerem i buduje zamki. Z innymi tekstami jest podobnie. Autorzy gry je stworzyli, jednak szansa na usłyszenie wielu z nich jest niewielka.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 6 Marzec 10, 19:09
A pochwaliłby się ktoś, że słyszał owe tajemnicze teksty w grze (tylko szczerze)?
Ja (chyba, bo już byłem ledwo żywy) słyszałem coś w stylu, że mam iść spać, bo jest późno (nie pamiętam dokładnie). A poza tym to nie miałem przyjemności poznać innych ukrytych dźwięków .
Dokładnie to "Witaj, sir, twoja warownia wreszcie doczekała się właściciela". Tekst ten jest odgrywany przy każdym włączeniu gry, więc raczej nie należy do dźwięków nietypowych.
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 27 Czerwiec 10, 22:30
W SH1 i SH2 jest nagrane mnóstwo powitań osób mających w nicku popularne imię angielskie, np. Kevin, Nick, Elizabeth itp. Z tego co pamiętam też gra rejestruje trzy nicki twórców gry, jeden z nich to z tego co pamiętam Megadeath, pozostałych zapomniałem. Też tydzień przed świętami skryba mówi ile zostało dni na świąteczne zakupy, a na same święta skryba mówi "Szczęśliwego Bożego Narodzenia panie". Z innych zapamiętanych przeze mnie dźwięków to standardowo kilka mówiących że jest dość późno.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Tak samo jest w innych grach że na różne okazje dają twórcy różne rzeczy np:
W Black and White (polecam, super RTS) jak ma się chowańca, taki zwierzak-potwór to w Prima Aprilis zamiast śladów stóp na ziemi zostawia uśmiechnięte buźki Twórcy często robią takie niespodzianki.
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
A pochwaliłby się ktoś, że słyszał owe tajemnicze teksty w grze (tylko szczerze)?
Ja (chyba, bo już byłem ledwo żywy) słyszałem coś w stylu, że mam iść spać, bo jest późno (nie pamiętam dokładnie). A poza tym to nie miałem przyjemności poznać innych ukrytych dźwięków .
No cóż ja słyszałem kilka. na przykład : Wesołych Walentynek Sir! , Może kubek kawy?(chyba tak było) , Witaj Sir Richard!
_________________ "Mój sztandar załopocze na twojej warowni , zanim ten dzień się skończy!"
"Czy nikt nie sprzątnie Tego...śmiecia który zasłańia mi horyzont?"
Chyba jesteśmy gotowi!
"A oto nasz mały "bohater"! Chyba mam dla ciebie niespodziankę!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum