Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Ja akurat olewałem j.angielski w podstawówce Praktycznie nic nie umiałem, a teraz w liceum jestem jednym z lepszych z grupy, a poziom jest dość wysoki xD
Gra w: Makao
Wysłany: 4 Lipiec 09, 11:01
Ja się praktycznie mało uczę. Wystarczy że przeczytam podręcznik bądź/i zeszyt i umiem. W ogóle ostatnio mało czasu poświęcam na naukę, widac efekty. Nie było paska w tym roku na świadectwie. ;( Ale w przyszłym roku trzeba wziąśc się ostro za naukę. Ostatnia klasa gimnazjum.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 15 Styczeń 10, 21:37
U mnie to przez całe życie jazda na inteligencji i zainteresowaniach. Uczyć to się mogę jakiegoś wiersza na pamięc albo odpowiedzi ustnej. Ale np. słówka z angola to masakra. Nigdy nie miałem sposobu na kucie, bo po prostu nigdy nie kułem . Jak czegoś nie potrafię w jakikolwiek sposób zrozumieć, to leżę .
jeśli chodzi i wiersze na pamięć to jest jeden sposób całkiem skuteczny nie działa na każdego testowaliśmy go z kumplami czyta się najpierw cały wyraz a potem końcówkę np. chodząc -dząc i tak cały tekst krótsze wyrazy czytamy całe oczywiście w myślach a nie na głos nie może nam nikt przeszkadzać po przeczytaniu robimy cokolwiek jemy oglądamy telewizor a gdy minie jakiś czas 20 lub 30 min potrafimy sobie naprawdę dużo przypomnieć kolega po przeczytaniu raz wiersza wyrecytował go od połowy do końca i powiedział ile razy powtórzyło się słowo matka ojciec dom sam się z siebie śmiał bo nigdy coś takiego mu się nie zdarzyło
_________________ Tak mi się nic nie chce że tak nie chcieć to mi się jeszcze nie chciało! (:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum