Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Rozdział : Problem pruski
Tura : 1
Data : 1200 styczeń
Pamiętajcie. Ruchy idą na kampania_online@op.pl.
I odbierać infa ode mnie na GG. PISAĆ. Moje gg w profilu.
Mam nadzieje że ta pierwsza tura potrwa max 3 dni jak dobrze pójdzie ;]
Co do inf. Już wyjaśniam niekumatym - zapomniałem o tym. Budowa infa jest prosta :
NAZWA REGIONU:
ilość złota
reputacja [w regionach polskich jest to reputacja wzgledem ludności, w regionach cesarskich - wzgledem cesarza, w regionach ruskich nie ma reputacji]
współczynnik produkcji [od 1 do 10, zalezy od prowincji, np. wiadomo ze na śląsku i w prowincji krakowskiej jest np. wiele kopalni wiec wspolczynnik wyższy]
pozniej jest tak...
nazwa miasta - poziom miasta - liczba ludnosci - wszystkie budynki - jednostki stacjonujace w miescie
i armie...
imie generała - jednostki nalezace do danej armii - aktualne miejsce bytu
i na koniec..
wydatki i dochody - narazie puste, uzupelnia sie po 1 turze.
Hehe... Wiedziałem, że wszyscy wiadomości na czas nie wyślą. Ja się męczyłem z wiadomością jakieś 1.5h, a Daniela miałem na gg. Gdyby go nie było, pewnie dalej bym nie wysłał. : /
Daniel, zamiast np. do niedzieli, to każ oddać do soboty - ten rezerwowy dzień będzie dla spóźnialskich, którym za karę odejmie sie od dochodu 50 dublonów i koniec ;P
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Ej dobre, to nie jest zły pomysł z tym odejmowaniem forsy dla spóźnialskich xDDD. Ludzie, w 3 pierwszych turach nie ma jeszcze nic ciekawego... to można szybko załatwić ;].
Obyśmy tylko to przeżyli : ). Ciekawe ile będzie tych "kar" dla spóźnialskich. Ja bym proponował, zamiast im kasę odbierać, to wylosowywać zdarzenie dla nich : P Niech na gg napiszą numer od 1-6, Daniel zdarzenia do numerków da i zobaczy się, kto co wylosuje : ) Taka mała loteria.
Szkoda, że nie ma organu typu Państwo Kościelne albo coś w ten deseń... Wtedy ta kasa nie trafiałaby w próżnię ;P
@ Kroniki - coś takiego każdy co turę powinien mieć
_________________ I znowu polski rycerz dumnie
podejmie złotą rękawicę.
Widziałem ją w blaszanej trumnie,
gdzie wróg rozbitą miał przyłbicę.
Gustaw Kodrąb 1941
Warlikczku, to że jesteś modkiem i świecisz, nie znaczy że możesz moje wspaniałe i doskonale tematy zaśmiecać! ;pp ;DD joke oczywiście ;p postaram sie na jutro wieczór z nową tura zacząć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum