Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Tutaj tzw. historycy mogą dać swoje zarysy kampanii.
Obecnie pracujemy nad kampanią "Podboje Aleksandra":
Rozdział I – Podbój Hellady i Tracji
1. Utarczki z Tracją - Inwazja, odpieranie wrogich wojsk. Zrobione
2. Bitwa pod Cheroneją - Bitwa, Zrobione
3. Szpiedzy - Inwazja i zrobicie 2000 sztuk złota, Zrobione.
4. Bunt w Tebach - Oblężenie, Zrobione
5. Czterej Władcy - Krucjata, Zrobione
6. Wyniszczanie (Czy podbijanie) Traków - Inwazja, Zrobione
Rozdział II – Walki z Persami
7. Bitwa nad rzeką Granik - Bitwa
8. Opór Milet - Oblężenie - Zrobione, nie wstawione
9. Oblężenie Halikarnas - Oblężenie - Zrobione, nie wstawione
10. Węzeł Gordyjski - Zdobycie 12500 sztuk złota, inwazje wroga przeszkadzające w wykonaniu zadania.
11. Bitwa pod Issos - Bitwa
12. Oblężenie Tyru - Oblężenie - Zrobione, nie wstawione
13. Dalsze walki nad Tyrem - Oblężenie - Zrobione, nie wstawione
14. Przejście do Syrii i Egiptu – Oblężenie
Rozdział III – Postój w Egipcie
15. Nekropolis - Inwazja - Zrobione, nie wstawione
16. Memfis - Inwazja
17. Narodziny Aleksandrii w Egipcie - Zbieranie zasobów+inwazje wroga. Jedno i drugie wymagane do zwycięstwa.
18. Garnizon - Oblężenie
Rozdział IV – Mezopotamia i Persja
19. Bitwa pod Gaugamelą - Bitwa
20. Zdobycie Babilonu - Oblężenie
21. Oblężenie Sez - Oblężenie
22. Persepolis - Oblężenie
23. Budowa Aleksandropolis - Inwazje
24. Pogoń za Dariuszem - Tworzenie władnych wojsk i atak na Dariusza, jego ucieczka, a następnie śmierć.
Rozdział V – Walki w Baktrii i Sogdianie
26. Kampania przeciw Bassosowi - Ruszamy na mordercę Dariusza, wpierw trzeba zabić trzech jego możnych. Jest to więc Krucjata.
27. Walki z wrogami - Kolejna Krucjata
28. Bitwa z Bassosem - Bitwa, zdrajca Dariusza ginie.
Rozdział VI – Kampania w Indiach i powrót do Babilonu
29. Bitwa z mieszkańcami Indusu - Oblężenie
30. Bitwa nad Hydaspes - Bitwa
31. Pierwszy bunt wojsk - Cofamy się do Babilonu i przy okazji musimy walczyć z napotkanymi wrogami.
32. Powrót do Babilonu - Jak wyżej
33. Aleksander Wielki - Zgromadzamy w Babilonie surowce. W 33 misji Aleksander umiera, tyle też lat miał w chwili śmierci bohater naszej kampanii.
Troszeczkę było nieporozumień w tym temacie, więc wszystkie wyczyściłem i wstawiłem obecny plan na to miejsce.
Kokoju
Troszkę zmieniłem tekst na jaśniejszy (lepiej się rozumie).
Maciej
Ostatnio zmieniony przez Kokoju 10 Styczeń 10, 14:41, w całości zmieniany 6 razy
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 23 Listopad 09, 17:35
Oj, tam.Kilka ataków Persów+4x Atak kilkunastu rycerzy ;p
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Wysłany: 23 Listopad 09, 18:06
Dobra, troszeczkę tu wysprzątałem. Prosiłbym też o to, by bitwami zajęli się inni MapMakerzy, gdyż mi one nie wychodzą.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Wysłany: 26 Listopad 09, 17:23
Hmm... A co sądzicie o tym, aby rozdział IV i V był rozgrywany kolorem seledynowym?
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 26 Listopad 09, 19:25
Kokoju napisał/a:
Hmm... A co sądzicie o tym, aby rozdział IV i V był rozgrywany kolorem seledynowym?
Jako wojska Aleksandra? Nie, taka zmiana na nic się nie przyda. Ktoś jak będzie grał nie wiedząc jakie są ogólnie kolory i trochę załapie o co z nimi chodzi, to na tych rozdziałach pomyśli, że te ciągle zmieniające się, pokręcone kolory są zupełnie przypadkowe, lub ustawione przez jakiegoś nooba.
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 26 Listopad 09, 19:50
w ogóle to w misjach kampanii przed rozpoczeciem gry w kazdym etapie jest widoczna tylko pierwsza litera wprowadzenia. W dodatku Teby zrobiliście źle. Było ono ogromnym polis a nie zameczkiem pośród skał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum