Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 18 Listopad 09, 17:33 [kampania] Podboje Aleksandra
Zatem tak.
Zaczęliśmy pracę nad kampanią o Aleksandrze Macedońskim zwanym Wielkim, jego podbojach i bitwach. Wcielamy się w jego postać i prowadzimy wojsko do zwycięstw, aby pokazać siłę Macedonii! Droga wiedzie na wchód...
Prace nad kampanią prowadzimy wszyscy, jednak przy poszczególnych misjach wpisuję osoby, które cokolwiek zrobiły. Team współpracuje, dlatego prawie przy każdej misji będą widniały nicki wszystkich członków.
Kolory jednostek w kampanii są takie:
1. Czerwony - Są to wojska Aleksandra. Będziemy dowodzić wojskami w tym kolorze w większości misji.
2. Pomarańczowy - Tutaj są armie Persów pod wodzą króla Dariusza. Będzie to nasz główny przeciwnik (pomijając początki)
3. Żółty - Kolorem żółtym oznaczane są wojska Egipcjan. Nie będziemy z nimi walczyli, acz czasami dowodzili, np. podczas budowy Aleksandrii w Egipcie, czy podczas misji ze wsparciem egipskich wojsk.
4. Niebieski - Są to wojska Grecji, głównie zbuntowanych greckich polis. Jeden z naszych głównych przeciwników na początku, potem to już walka z Dariuszem, gdyż cała Grecja zostanie podbita.
5. Czarny - Są to pustynni bandyci, jakich w Azji pełno.
6. Fioletowy - buntujące się wojska Aleksandra
7. Seledynowy - wojska Indii
8. Zielony - Wojska Tracji
001-Utarczki z Tracją
<----LINK
"Aby udowodnić swą wartość ojcu, Aleksander objął dowództwo nad małym garnizonem. Ostatnimi czasy wojownicy traccy najeżdżają te ziemie. Utrzymując się długo, można złamać ducha walki Traków, i móc spokojnie umocnić pozostałe garnizony graniczne, by Tracja nie zagrażała już temu wielkiemu państwu, jakim jest Macedonia."
Zwycięstwo: Wszyscy wrogowie i inwazje wykorzystane. Porażka: Śmierć lorda
Strategia: Chroń swoich łuczników za wszelką cenę, a pikinierów i włóczników trzymaj zewnątrz zamku.
*Szybko zacznij tworzyć pikinierów. Na starcie masz dosyć dużo żelaza, i można z tego zyskać przyzwoitą grupkę wojsk znacznie lepszych od standardowych włóczników.
*Wysyłaj na późniejsze ataki włóczników na mury. Wróg będzie miał sporo drabin, a pałkarze na murach przeciw łucznikom to strata wielu cennych jednostek.
*Nie buduj budynków za bardzo oddalonych od swojego zamku. Trakowie najprawdopodobniej szybko je zniszczą, a wysyłając tam oddział strażniczy możemy ponieść spore straty.
*Nie rozbudowuj znacząco zamku. Kamienia używaj głównie do naprawy uszkodzeń.
*Buduj dużo chat drwali blisko zamku. Mogą przyciągnąć one wroga, któremu trochę czasu zajmie zniszczenie ich. Nie kosztują fortuny, a można zyskać sporo drewna na produkcję broni.
*Staraj się zachować dużo żywności w spichlerzu. Trakowie często atakują farmy, a ustawiając za wysokie racje żywnościowe możemy później mieć kłopoty z popularnością.
Maker - Kokoju
Testerzy - ponceriusz i MaxMacior
Poprawki(mało znaczące) - Lord Smerf
Ostatnio zmieniony przez Lord Smerf 18 Listopad 09, 19:31, w całości zmieniany 6 razy
O to opis dlaczego to jest dobra mapa:
-Wykorzystano różne kolory jednostek dla urozmaicenia gry;
-Dobrze wykonany krajobraz;
-Wszystkie budynki były dobrze dostosowane;
-Musiałem ją przechodzić kilka razy ale się udało.
Ocena 10/10
Uwaga!
Prosimy stosować się do porad u góry (patrz pierwszy post).
Ps: Jeśli ktoś ma kłopoty z pobraniem mapy przez adres który podał Lord Smerf, niech pobierze przez adres który ja podałem! Wszystkie nasze kampanie będzie można znaleś w mym chomiku (pierwszy obrazek w mym podpisie).
_________________ Ja vs. Wilk
SH:3
Kto Wygra?
Ostatnio zmieniony przez MaxMacior 18 Listopad 09, 18:07, w całości zmieniany 5 razy
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 18 Listopad 09, 18:06
I chciałbym dodać, iż to będzie tak z kolorami:
1. Czerwony- Są to wojska Aleksandra. Będziemy dowodzić wojskami w tym kolorze w większości misji.
2. Pomarańczowy - Tutaj są armie Persów pod wodzą króla Dariusza. Będzie to nasz główny przeciwnik (Pomijając początki)
3. Żółty - Kolorem żółtym oznaczane są wojska Egipcjan. Nie będziemy z nimi walczyli, acz czasami dowodzili, np. podczas budowy Aleksandrii w Egipcie, czy podczas misji ze wsparciem egipskich wojsk.
4. Niebieski - Są to wojska Grecji, głównie zbuntowanych greckich polis. Jeden z naszych głównch przeciwników na początku, potem to już walka z Dariuszem, gdyż cała Grecja zostanie podbita.
5. Czarny- Są to pustynni bandyci, jakich w Azji pełno.
6. Fioletowy - Brak, potem ew. coś weźmie kolor fioletowy.
7. Seledynowy - Też brak koloru
8. Zielony - Wojska Tracji
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Wysłany: 18 Listopad 09, 19:35
Oki. Jeszcze (akurat robię misję o bitwie pod Cheroneą) dodam, iż kolorem błękitnym odznaczę wojska Aten biorące udział w walce, a kolor niebieski będzie Teb.Tak, by wyróżnić wojska
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Wysłany: 19 Listopad 09, 12:59
Wklej do katalogu map w dziale twierdzy krzyżowiec.
off-topic: Pierwsza mapa całkiem ciekawa ale trochę trudna. Krajobraz bardzo ciekawy. Ogólnie 9/10 dlatego, iż misja jest trochę trudna.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum