ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Zabawa Hexem
Autor Wiadomość
Kokoju 
Piechur

Gra w: różne takie...
Medale: Brak

Wysłany: 25 Październik 09, 21:01   Zabawa Hexem

Stary dobry program Hex jest dziś często używany, wielu znudziły już stare kolory, obiecująco zaś wyglądało granie - o tak, dla odmiany - kolorkiem żółtym zamiast czerwonego, czy np. czerwonym zamiast niebieskiego. Jednak zastanawialiście się, co się stanie, gdy wpiszemy co innego niż liczby 1-8? Dla zabawy postanowiłem to sprawdzić, i przy wpisaniu 09 wyskakuje nam oprócz dziwnie umaszczonych jaskrawych ludków pare łuczników, pałkarzy czy arabskich zbrojnych o orginalnym niebieskim różniącym się od standardowego (Widać to szczególnie u pałkarzy). Arabscy łucznicy otrzymują brązową szatę, zaś niewolnicy wyglądają, jakby wyszli z bagien. Asasyni mają jednolitą czarną barwę, zaś procarze, łucznicy konni i miotacze bomb ogniowych otrzymują ładny, szarawy kolor. Niestety, to jedyne zmiany, choć w niektórych liczbach powstają jednostki całkowicie czarne, i możnaby czasem zrobić "Jeźdźców Widmo". Link do kolorowych jednostek:
http://img202.imageshack.us/img202/6746/hex.png
„-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”

Fryderyk Nietzsche

Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę

Wysłany: 25 Październik 09, 21:19   

Przy odpowiedniej kombinacji można tego sprytnie używać przy kampaniach... Dobre!

MaxMacior 
Burżuj

Gra w: Null

Ostrzeżeń:
 2/3/3
Wysłany: 26 Październik 09, 06:30   

No ładnie tyko ja sam chce to wypróbować a nie wiem gdzie pobrać, a gogle świruje. Ale dasz mi link.

ponceriusz 
Dzielny wojak

Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2

Wysłany: 26 Październik 09, 13:51   

To jest HEdit, czy coś innego, bo Hex mi mało mówi. Do HEdita masz link

http://www.yurisw.com/HEdit.htm

I takie jeszcze jedno pytanie: Czy można zmieniać kolory w Twierdzy 2 ?

Archimonde 
Wędrowiec

Gra w: S 1, S 2, Crusader (stary), Legends

Wysłany: 24 Listopad 09, 07:12   

Podłączam się pod pytanie nade mną. Czy da się w Twierdzy 2 i Twierdzy Legendy ( W Twierdzy Legendy można wybrać kolor ale fajnie by było pozmieniać w kampanii )

Artut97 
Burżuj

Gra w: Żadne

Wysłany: 20 Listopad 10, 14:19   

Czy można jeszcze ściągnąć ten program HEdit? Bo jak klikam na linki to trzeba kupić.

Odpowiedz do tematu