Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: SH2 multi (okazyjnie)
Wysłany: 1 Wrzesień 09, 15:45 Nasze nowe szkoły
Oto temat dla tych, którzy w tym roku przeszli z podstawówki do gimnazjum lub z gimnazjum do liceum. Co sądzicie o nowych szkołach?
Np. Ja zostałem na liceum tam, gdzie chodziłem do gimnazjum. Mimo nienormalnych warunków (lekcje po 1,5 godziny) czuje sie już że to inna szkoła, odeszła polowa nauczycieli a także w klasie razem ze mną zostalo tylko 5 osób i nikt nie doszedł...
Podsumowując, inaczej wyobrażalem sobie początek liceum... A jak u was?
Ja teraz poszedłem do gimnazjum i nie jest tak źle. Większość uczniów brało udział w konkursach(miejskich i wojewódzkich) i zajmowali niezłe miejsca. Ogólnie chyba będzie całkiem dobrze, chociaż nie ma w tej klasie nikogo z mojej dawnej szkoły.
Ostatnio zmieniony przez Lord Smerf 5 Styczeń 11, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Może to temat nie dla mnie, bo chodzę już 2 rok do Technikum.... Ale jest fajnie... Doszło nowych 3 nauczycieli... Wyglądają na fajnych, ale czas pokaże... Żadnych "klibarzy" nam nie przybyło, zato po pierwszym roku nauki 2 uczni nie otrzymało promocji... Przyszedł młodszy rocznik... Na pierwszy rzut oka jedni wporzo inni trochę mniej...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 4 Wrzesień 09, 18:00
Ja tam chodzę do licznej szkoły, nr. 24 im. Korczaka we Wrocławiu, i chodzę do najmniej licznej klasy w całej szkole. Choć patrząc na twoją, thompson, to liczną. 22 osoby. Nawet ciekawa, ale w sklepiku drożyzna. Np. półlitrówka Coli za 3.20.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Co do liczebności klasy, to chyba Was przebijam. U mnie w klasie jest 36 osób, w gimnazjum jest tylko jedna klasa w każdym roczniku, za to w liceum w tym samym budynku jest 7 klas z rocznika. Ogólnie rzecz biorąc, nowa szkoła bardzo mi odpowiada, nauczyciele bardziej skupiają się na przekazywaniu wiedzy niż na ciągłym upominaniu.
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 5 Wrzesień 09, 19:13
U nas jedynie od polskiego babka tak ma; nie robi klasówek, nie wyrywa do odpowiedzi, tylko ew. sprawdzian zapowiada. Jak mówi "Moim celem jest nauczyć was, a nie przyłapywać na nieuczeniu się".
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
No i tak powinno się uczyć w szkołach. Niestety, przez "wychowanie bezstresowe" wielu uczniów niczego by się wtedy nie nauczyło, gdyż nikt by ich nie przymuszał. Gdyby była dyscyplina, to wtedy spokojnie. Przynajmniej u mnie w szkole groźby nauczycieli i kary były praktycznie jedynym sposobem do zachęcenia do nauki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum