Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Szczerze mówiąc jak robiłem sobie przeglądy przeciwników (tzn. mapki z wieloma postaciami), to najbardziej wkurzali mnie kalif i rysiek. Wilk za późno wychodzi z tą swoją leniwą armią. Zanim on mnie dosięgnie moi kusznicy i łucznicy oraz balisty na wysuniętych basztach wraz z konnymi łucznikami zniszczą jego wspaniałą armię ;]
Daje tu ciekawostke może przez was znaną może nie, w każdym bądź razie nie będę zakładał na to oddzielnego tematu. Przyjrzyjcie się Szczurowi jak mówi do nas - "Sprawy mają się dobrze..." można łatwo zauważyć że Szczur nie ma nóg!! Wyraźnie widać że jest "zrobiony" tylko do pasa xD. Można powiedzieć że widać jak lewituje nad ziemią
_________________ Polak Węgier dwa bratanki, i do szabli i do szklanki!
Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát!
Leniwie, ale jak zaatakuje to już porządniejszymi siłami w porównaniu do Kalifa.
turgon napisał/a:
Zanim on mnie dosięgnie moi kusznicy i łucznicy oraz balisty na wysuniętych basztach wraz z konnymi łucznikami zniszczą jego wspaniałą armię ;]
Oczywiście jest to prawdą, ale kogo armie będziemy dłużej tępić? Wilka czy np Kalifa?
Chyba każdy zna odpowiedź na to pytanie...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Moimi faworytami są : Saladyn i Ryszard Lwie Serce.
Ryszard posiada dobry atak , używa kopaczy , katapult. Zauważyłem , że czasami wybiera miejsca w których mur jest najsłabszy i tam atakuje ;] Niestety jego obrona jest zbyt słaba... Gospodarka też nie jest najlepsza.
Saladyn za to posiada bardzo dobrą gospodarkę i obrone , a jego ataki są tylko troche słabsze od Ryszarda.
Na ryśka jest sposób. Szybko rekrutujcie armie. Najlepiej troche arabskich łuczników. Ale tak naprawde rysiek nie sprawia mi kłopotu. Atak ma dobry, ale na obronę HA i krzyżacy. Po niem. Najmocniejszy jest wilk albo fryderyk. Ale najbardziej nie lubie kalifa i wezyra. Przez niewolników.
Tak, Kalif szczególnie swoimi niewolnikami robi sporo zamieszania...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Kalif jest słaby, jego jedyne plusy to szybka rozbudowa i ataki rozpoczynane po bardzo krótkim okresie czasu z użyciem zróżnicowanych jednostek. Jego zamek jest łatwy do zdobycia przy pomocy kilku katapult, najlepiej z wsparciem konnych łuczników i pikinierzy na lorda.
Różne typy zamków Wilka zdobywa się różnymi sposobami. Najczęściej to trebusze, katapulty i HA oraz pikinierzy/asasyni na lorda.
Dla mnie pokonanie wszystkich lordów to jak odebrać dziecku cukierka. No ale jak mam wybierać to wybieram Wilka. Może mieć on dobry zamek ale trzeba mieć dobrą mapę gdzie może zbudować duży zamek.
Gra w: Strongold Crusader, Stronghold Legends
Wysłany: 21 Październik 09, 12:17
Nagraj film jak pokonujesz 7 wilków na mapie: Ty bez ŻADNYCH zasobów, oni ze WSZYSTKIMI.
Oczywiście przewaga: 40k - oni 3k - ty. Zobaczymy jak łatwo "odbierzesz ten CUKIERECZEK".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum