ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Wasze kompy
Autor Wiadomość
Malcolm 
Burżuj


Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 23 Grudzień 08, 08:48   

Panzer napisał/a:
Cytat:
Na innym komputerze :lol: . Sempron 3000+ oraz legendarny GF6100.


Nadal odpalasz go za pomocą suszarki :E ??


Niee, Gigabyte naprawił płytkę. To nie była wada egzemplarza, a co ciekawe płytka była testowana przez PCLab i nic takiego nie wykryli. W każdym razie nauczyło mnie to tego, że zanim coś kupisz przeczytaj opinie użytkowników a nie tylko recenzje :].
 
 
Przemas lr 
Rekrut


Wiek: 24
Posty: 400
Skąd: 53°04'N 19°27'
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 3/3/3
Wysłany: 23 Grudzień 08, 20:18   

Panzer napisał/a:
Cytat:
GeForce 9600 128 MB


Kolejny... Nie ma takiej karty graficznej. Jest 9600GT i to nawet GeForce, ale na pewno nie ma go pod AGP i na pewno nie ma 128Mb RAM-u. Masz Radeon 9600Pro (lub XT, ale stawiam na Pro)... Zresztą jak ty chcesz wepchnąć 9800GT jak musisz wymienić przy okazji płytę (bo nie ma GeForca 9800GT na AGP), procesor (bo będzie bardzo ostro hamował kartę) i zasilacz (bo mocna karta zre dużo mocy, a pewnie masz zasilacz No-Name, który zbyt dużo mocy, pomimo naklejki nie ma, a tym bardziej zabezpieczeń).

Tera to nie problem bo dostałem od brata kompa. Zrobiliśmy tzw. Wymianę ;)
AMD Athlon 64 3800+ 2.41 GHz
Karta graf. N9600GT 512 MB z wejsciem HD
RAM: 512 MB Kinghston 800MHz (ale w sylwestra kupuje 2 GB)
Dysk: 550 GB Samsung
Zasilacz: Model 400ATX-P4
Płyta główna: Asus M2N-E SLI
Dodatek/windows: SP3 PL XP
_________________

 
 
Malcolm 
Burżuj


Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 24 Grudzień 08, 16:36   

Przemas lr napisał/a:

Zasilacz: Model 400ATX-P4

Zmień zasilacz.

Panzer napisał/a:

Masz Radeon 9600Pro (lub XT, ale stawiam na Pro

Heh, oprócz 9600Pro i XT były jeszcze bez niczego i SE.
9600SE<9600<9600Pro<9600XT
 
 
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 28 Grudzień 08, 12:23   

Cytat:
Heh, oprócz 9600Pro i XT były jeszcze bez niczego i SE.
9600SE<9600<9600Pro<9600XT


W sumie o SE zapomniałem, a co "zwykłego" Radzia to nie miałem pojęcia że tak istnieje :E...
 
 
 
Fargoyaver 
Wędrowiec

Wiek: 22
Posty: 13
Skąd: Częstochowa
Medale: Brak

Wysłany: 28 Grudzień 08, 18:44   

Radeon 9250
AMD Sempron 954 Mhz
RAM DDR 1GB Kingston KVR400X64C3A + 512 czegoś starszego
Zasliacz ModeCom 350W FEEL LC-B350
Uszkodzony Dysk Twardy Samsung 80 GB
Płyta Główna: MSI KT4A-V

Kto mnie pokona D:?

@Down
Nikt mnie nie pokona z osób które tu zarejestrowane jeśli chodzi o najstarszego kompa D:
Ostatnio zmieniony przez Fargoyaver 29 Grudzień 08, 11:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Czes 
Mieszczanin


Gra w: Stronghold Kingdoms
Wiek: 27
Posty: 146
Skąd: z Mazowsza
Medale: Brak

Wysłany: 29 Grudzień 08, 09:16   

Oto moja nowa maszyna (dzięki Panzer za rady, zadowolony jestem ^^)

Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 1066MHz 8MB
Płyta głowna: Gigabyte EP35-DS3
RAM: 2x A-Data 4GB (2x2GB) 800MHz
Karta graficzna: PowerColor Radeon HD4870 1024MB DDR5
Dysk: Samsung 1TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F1
Napędy: LG GH22LP20 SecurDisc Light Scribe + Liteon 16x
Zasilacz: BeQuiet StraightPower E6 550W
Monitor: LG FLATRON M228WD 21'
Mysz: Logitech Optyczna bezprzewodowa tyle potrafię powiedzieć xP
Klawiatura: Logitech bezprzewodowa, więcej nie znajdę xD ogólnie stary już dość zestaw i szykuje się do wymiany bo mi się klawisze wycierają :P
Drukarka: hp deskjet 5150 też trza zmienić... strasznie kapryśna się robi.
System: XP Professional SP3
Obudowa: Cooler Master Dominator 690 Window (muszę powiedzieć, że niezła latarka nocą ale dobrze chłodzi... jak na razie xP)
Głośniki: Tanie jakieś media-techu
Słuchawki: Logitech "Premium Stereo Headset" tak jest przynajmniej na instrukcji bo pudełko wywaliłem. Hehe identyczne jak ma kobieta w tej reklamie (Ibupromu?) gdzie 2 BMW się ścigają na trasie bodaj srebrny i niebieski.
_________________
Stronghold: Kingdoms - Sir Arris Cathimon (W3)
Steam: IPL{Strażnik}Arris
 
 
 
Przemas lr 
Rekrut


Wiek: 24
Posty: 400
Skąd: 53°04'N 19°27'
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 3/3/3
Wysłany: 6 Styczeń 09, 15:48   

Czes, ale maszyna ;)
pewnie Undercover pójdzie na full detalach ;]
_________________

 
 
Malcolm 
Burżuj


Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 6 Styczeń 09, 16:23   

Przemas lr napisał/a:
Czes, ale maszyna ;)
pewnie Undercover pójdzie na full detalach ;]


Co nie zmienia faktu, że NFS to dno :E.

Czes, spróbuj podkręcić sobie tego Quada bo ogranicza Ci Radka ;) . Choć z A-Datami może
być to trudne :D .
 
 
Czes 
Mieszczanin


Gra w: Stronghold Kingdoms
Wiek: 27
Posty: 146
Skąd: z Mazowsza
Medale: Brak

Wysłany: 6 Styczeń 09, 17:40   

Malcolm napisał/a:
Przemas lr napisał/a:
Czes, ale maszyna ;)
pewnie Undercover pójdzie na full detalach ;]


Co nie zmienia faktu, że NFS to dno :E.

Czes, spróbuj podkręcić sobie tego Quada bo ogranicza Ci Radka ;) . Choć z A-Datami może
być to trudne :D .


Coś się wymyśli ^^ Undercovera nie sprawdzę bo jakoś mnie nie ciągnie to instalować :P Ale mogę powiedzieć, że GTA IV ładnie chodzi :P
_________________
Stronghold: Kingdoms - Sir Arris Cathimon (W3)
Steam: IPL{Strażnik}Arris
 
 
 
speeder11 
Szlachcic


Posty: 329
Skąd: Stronghold Crusader
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 8 Styczeń 09, 13:11   

To się nie równa z maszyną mojego brata (laptop), który ma 3 GB RAM, 640 GB dysk... nie pamiętam dokładnie :D Najgorsze w tym zestawie są... słuchawki :P

Cytat:
1 TB

LOL :P Myślałem, że kompy z dyskami terabajtowymi nie są jeszcze w sprzedaży :P
Widocznie się pomyliłem... w ogóle mało poinformowany jestem teraz :P
_________________
Sesja RPG - Xevius Latenius, złodziejaszek, 234 złota.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 8 Styczeń 09, 16:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Przemas lr 
Rekrut


Wiek: 24
Posty: 400
Skąd: 53°04'N 19°27'
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 3/3/3
Wysłany: 8 Styczeń 09, 13:43   

Taa 3GB Ramu, ale pewnie 333MHz, tak jak na początku miał mój stary komp xD
Nie no, terabajty są już gdzieś od 2 tygodni
Tak mówi mój brat
_________________

 
 
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 8 Styczeń 09, 15:58   

Cytat:
To się nie równa z maszyną mojego brata (laptop), który ma 3 GB RAM, 640 GB dysk

RAM ma o wiele mniejszy wpływ na wydajność komputera niż karta graficzna (jest to najważniejszy element od którego zależy wydajność w grach i nie tylko) czy procesor. Oczywiście na zbyt małej ilości RAM-u nie pogramy sobie zbyt komfortowo w wymagające gry, gdyż komputer będzie się dusił, ale jeśli ilość RAM-u jest dostateczna to o wiele większą różnicę w wydajności zauważmy po zmianie grafiki niż dołożeniu dodatkowych kości RAM-u. Poza tym wydajność RAM-u nie zależy wyłącznie od ilości, ale także od jego taktowania i timingów. No i na kiepskim RAM-ie ciężko się robi OC procesora. Dysk ma marginalny wpływ wydajności, głównie to zależy od interfejsu dysku, ilości obrotów talerzy czy ilości keszu, pojemność nie ma żadnego znaczenia w zwiększaniu wydajności (większy dysk nie równa się większej wydajności). Mówiąc ogólnie - większe cyferki nie przekładają się na wzrost wydajności komputera, najważniejsza jest architektura według której są zbudowane poszczególne podzespoły komputera.

Poza tym laptop, za względu na swoje przeznaczenie nigdy nie będzie wydajniejszy od komputera stacjonarnego.

Cytat:
LOL :P Myślałem, że kompy z dyskami terabajtowymi nie są jeszcze w sprzedaży :P


Dyski terabajtowe są od bardzo dawna w sprzedaży (przynajmniej 2 lata :E). Oczywiście jeśli patrzysz na komputery w markecie, to takich dysków nigdy nie uświadczysz, ale zasada jest prosta: nigdy nie kupuje się gotowych zestawów w markecie.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 8 Styczeń 09, 16:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 28
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 8 Styczeń 09, 16:56   

Niestety muszę zrobić offtopa... Panowie, przestańcie robić odstępy po znaczniku [ quote ] i [ code ]. One same w sobie zawierają <BR>, które przenosi tekst do nowej linii. Po co rozciągać forum?

Cytat:
Z dodatkową linią odstępu


Pchnął w tę łódź jeż óśm skrzyń fig. Pchnął w tę łódź jeż óśm skrzyń fig. Pchnął w tę łódź jeż óśm skrzyń fig. Pchnął w tę łódź jeż óśm skrzyń fig. Pchnął w tę łódź jeż óśm skrzyń fig.
Cytat:
Bez dodatkowej linii

Czy tak nie jest lepiej? Mniej wysiłku a wygląda to lepiej...
 
 
Malcolm 
Burżuj


Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 8 Styczeń 09, 19:51   

Mój komputer znowu działa :].
 
 
Kroniki 
Mieszczanin

Wiek: 24
Posty: 140
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Medale: Brak

Wysłany: 11 Styczeń 09, 22:01   

Płyta główna - Asus P5VDC-TVM
Procesor - Intel Core 2 Duo E6300, 1866MHz (7 x 267)
Ram - 1GB Kingston 800 MHz
Karta graficzna - ATI Radeon X1050 512 MB PCI-Express 1.0 x16
Monitor - ASUS VW191s
Klawiatura i myszka z zestawu (No Name)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz