ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Wasze kompy
Autor Wiadomość
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 20 Grudzień 08, 10:55   Wasze kompy

W tym temacie możemy się pochwalić posiadanym przez nasz sprzętem.

Dobra, zacznę od sprzętu na którym siedzę.

Procesor: Intel Core 2 Duo E8300 2,83GHz + Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum + Arctic Cooling MX2
Płyta Główna: Gigabyte EP45-DS3R
RAM: 2x1GB DDR2 SuperTalent T800UX2GC4 800Mhz
Grafika: PowerColor Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 + Scythe SlipStream 120mm
Dysk Twardy: Samsung F1 320GB 16Mb Cache SATA
Nagrywarka DVD: Pioneer DVR-215DK
FDD: 1,44' Samsung :E
Zasilacz: Corsair CMPSU-550VXEU 550W
Obudowa: Sharkoon Rebel 9 ECO + 2x Airen 120 mm
Monitor LCD: Philips 170C 17' (w sumie nie wiem czy nie wymienić na coś większego -22 cale)
Klawiatura: Logitech Media Keybord
Mysz: A4Tech SWOP-25 (myszka za 12 złotych :E - może wymienię kiedyś na lepszą, ale ta na razie wystarcza)
Głośniki: Philips SPA2200
Urządzenie wielofunkcyjne: Brother DCP-135
Słuchawki: Jakiś badziew Media-Techu.

Całość chodzi pod Windowsem XP. Jest to mój składak, ma dopiero pół roku

Mam jeszcze 2 stare komputery, jeden idzie na sprzedaż, więc nie wypisuje parametrów i mam "dziadka", który teoretycznie ma 7 lat (raczej obudowa).
Jego parametry:

Procesor:AMD Sempron 2200+ 1,5@2Ghz
Cooler: Pentagram QV-100 AlCu
Płyta Główna: ASUS A7N8X-X
RAM: 256Mb DDR PC-400 No Name :E
Grafika: nVidia GeForce 2 MX400 64Mb
Dysk Twardy: Western Digital 800JB 8Mb Cache
Napędy: Napęd CD-R od LG i uwalone combo od LG (znaczy tylko DVD nie działa )
FDD: 1,44' (dead :E)
Zasilacz: Fortron 350PNF 350W
Obudowa: Codegen 6018 :E
System: : Ubuntu - dystrybucja Linuksa
 
 
 
HolyKing 
Burżuj

Wiek: 25
Posty: 201
Skąd: TP
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 20 Grudzień 08, 11:19   

Procesor: Intel Duo Core 1.8
1024RAM
GeForce 7300GT
Dysk 250 Giga
DVD Nagrywarka
_________________
Team Poland

" I Kiedy Wróg Poszedł Do Nieba, Ja Zostałem W Piekle"
 
 
 
D-star 
Wolny chłop

Posty: 71
Skąd: Jerozolima
Medale: Brak

Wysłany: 20 Grudzień 08, 11:26   

Typ procesora AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ (chłodzenie zwykły qler, radiator z wiatraczkiem)
Płyta Głowna: MSI KT4AV (MS-6712) (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)
RAM: Micron Tech. 8VDDT3264AG-40BGB 512MB DDR SDRAM PC3200 (na szynie 400MHZ)
Grafa: RADEON 9200 AGPx8 64MB/128bit 400mhz
Dysk: Seagate Technology 160Gb 2Mb
Napęd DVD-ROM JVC Lite-On | Reading Speeds CD 48x DVD 16x
Zasilacz: 350W
Mmonitor: 17" Gateway FPD 1765 "A"
Mysz: E5 (4.99zł)
Klawiatura: "Take Me" (chyba 10zł)
Drukarka: HP deskjet 3550
System: XP Prof. sp.2
_________________


 
 
 
Malcolm 
Burżuj


Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 20 Grudzień 08, 16:40   

Wymienię tylko swój najnowszy komputer(reszta to śmieci), niestety na chwilę obecną niedziałający, płycie głównej się zdechło :/ .

E8400
Asus P5Q
A-Data 2x2GB 800mhz
Gainward GTX 280
Samsung F1 320GB
Antec Gamer Three Hundred
OCZ StealthXStream 600W
Pioneer DVR-215
LG W2242T-PF
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 28
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 20 Grudzień 08, 18:40   

Procesor: AMD Athlon 64 3000+, 2000 MHz @ 2300 Mhz (10x230)
Płyta głowna: Gigabyte K8NS
RAM: 2x 512MB Patriot - DDR PC3200 400Mhz
Karta graficzna: RADEON 9800 Pro 128MB/128bit
Dysk: Seagate ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, 32MB cache, SATA-II)
Napędy: LG GSA-H22L DVD-RAM, lightscribe + LITE-ON DVDRW LDW-851S
Zasilacz: Chieftec 400W
Monitor: Philips Brillance 107P5 17" (wcześniej był 19", ale zamieniłem się z bratem)
Mysz: A4Tech Office 8K (8 przycisków, bez których nie potrafię się już obejść...)
Klawiatura: Tracer laptopopodobna, o małym skoku klawiszy
Drukarka: Samsung ML-2010 (laserowa) + Lexmark x83 (kojban wielofunkcyjny)
System: XP Professional SP2

Z tego komputera korzystam tylko w weekendy, dlatego go nie modernizuję. Do korzystania z internetu, delikatnej obróbki zdjęć i prostszych gier jest w sam raz.
W ciągu tygodnia mam tylko laptopa:

Procesor: Pentium Dual Core T2390 (1.86GHz)
Chipset i podsystem graficzny: ATi Xpress 1100 (128MB wspólnej pamięci)
Matryca LCD: 15.4 WXGA TFT LCD
Pamięć: RAM 2048 MB DDR2/667
Dysk HDD: Seagate 5400.3 120822 (120 GB, 5400 RPM, 8MB cache, SATA)
Napęd optyczny: DVD-SM DL (Matashita :D )
Dodatkowo: WLAN, Bluetooth V2.0, Kamera 1.3 Mpix, Fax/Modem, LAN 10/100, 4xUSB 2.0, Express Card, Czytnik kart 7w1
System: Vista SP1 (nie zmieniłem, bo chciałem go poznać, a teraz nie zmieniam, bo nie chce mi się konfigurować XP :P )

Gdyby te dwa komputery połączyć w jeden, to byłoby już nieźle ;)
Ostatnio zmieniony przez Odyn 20 Grudzień 08, 18:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
All Filippo 
Burżuj


Gra w: Makao
Wiek: 23
Posty: 183
Skąd: Ostrowiec Św.
Medale: Brak

Wysłany: 22 Grudzień 08, 07:18   

Zapewne każdy kojarzy mój temat z poprzedniego forum o wyborze kompa. No cóż ten czas już nadszedł miesiąc temu więc pochwalę się tym co mam. ;]

Procesor : Intel Core 2 DUO E8400 2x 3,0GHz
Grafika : ATI Radeon HD 4800
Dysk : 500gb Segate (modelu nie pamiętam)
Pamięć: 4Gb
Plyta Główna: Nie pamiętam lookne na kartce to wam powiem. ;P
Ogólnie komputer sprawuje się wyśmienicie.
_________________
Proszę, mówcie mi All ;)
 
 
 
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 22 Grudzień 08, 08:31   

Cytat:
ATI Radeon HD 4800


Nie ma takiego modelu karty :P . Mam nadzieję że składałeś sam kompa, niż poszedłeś na łatwiznę i kupiłeś gotowy zestaw z Alledrogo... Propo, jaki masz zasilacz (podaj markę, nie moc).

@Malcolm
Jeśli padła CI P5Q to na czym teraz jedziesz ??
 
 
 
All Filippo 
Burżuj


Gra w: Makao
Wiek: 23
Posty: 183
Skąd: Ostrowiec Św.
Medale: Brak

Wysłany: 22 Grudzień 08, 09:43   

Jak nie ma jak jest? :P W google nawet sprawdź.
Nie zestaw sam składałem. Chieftec 600W
_________________
Proszę, mówcie mi All ;)
 
 
 
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 22 Grudzień 08, 09:55   

Nie ma modelu HD4800... To rodzina - może być HD4830, HD4850 lub HD4870...

No, już myślałem że poszedłeś na łatwiznę :P ...
 
 
 
All Filippo 
Burżuj


Gra w: Makao
Wiek: 23
Posty: 183
Skąd: Ostrowiec Św.
Medale: Brak

Wysłany: 22 Grudzień 08, 09:56   

Ech zmusiłeś mnie do przeczytania informacji na opakowaniu... ;P
HD4870 od Gigabyte'a. (nie wiem jak sie poprawnie pisze)

Właśnie tak ;)
- Odyn
_________________
Proszę, mówcie mi All ;)
Ostatnio zmieniony przez Odyn 22 Grudzień 08, 13:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Malcolm 
Burżuj


Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 23 Grudzień 08, 07:13   

Panzer napisał/a:

@Malcolm
Jeśli padła CI P5Q to na czym teraz jedziesz ??

Na innym komputerze :lol: . Sempron 3000+ oraz legendarny GF6100.
 
 
Przemas_LR
[Usunięty]



Wysłany: 23 Grudzień 08, 07:42   

AMD Athlon [TM] 2000+ 1.67 GHz
2 GB RAM'u 400MHz
GeForce 9600 128 MB
Płyty głównej nie pamiętam
Dysk 222GB :P
Wszystko najnowsze prócz płyty głównej, procesora i karty graf.
 
 
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 23 Grudzień 08, 08:33   

Cytat:
GeForce 9600 128 MB


Kolejny... Nie ma takiej karty graficznej. Jest 9600GT i to nawet GeForce, ale na pewno nie ma go pod AGP i na pewno nie ma 128Mb RAM-u. Masz Radeon 9600Pro (lub XT, ale stawiam na Pro)... Zresztą jak ty chcesz wepchnąć 9800GT jak musisz wymienić przy okazji płytę (bo nie ma GeForca 9800GT na AGP), procesor (bo będzie bardzo ostro hamował kartę) i zasilacz (bo mocna karta zre dużo mocy, a pewnie masz zasilacz No-Name, który zbyt dużo mocy, pomimo naklejki nie ma, a tym bardziej zabezpieczeń).
Ostatnio zmieniony przez Panzer 23 Grudzień 08, 08:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Magnatel 
Wolny chłop


Posty: 52
Skąd: Radom
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 23 Grudzień 08, 08:35   

AMD Sempron 2800+ 1.61GHz
1 GB RAM
GeForce 7600 GT 256mb RAM
płyty też nie pamiętam
dysk twardy Samsung 360 GB
Monitor LG 17C
Drukarka HP deskjet 3550 (Ale pod choinką już leży urządzenie wielofunkcyjne brathera xD)
Głośniki creative INSPIRE M2600
Słuchawki Creative Fatal1ty
_________________
 
 
 
Panzer 
Moderator
.


Posty: 187
Skąd: Bełchatów
Medale: Brak

Wysłany: 23 Grudzień 08, 08:37   

Cytat:
Na innym komputerze :lol: . Sempron 3000+ oraz legendarny GF6100.


Nadal odpalasz go za pomocą suszarki :E ??
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz