ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
[problem techniczny] Problem z dźwiękiem i czernym ekranem (
Autor Wiadomość
Lord Radek I 
Wolny chłop

Posty: 65
Medale: Brak

Wysłany: 2 Sierpień 09, 15:50   [problem techniczny] Problem z dźwiękiem i czernym ekranem (

Siema. Mam taki problem: jak włączam twierdzę Krzyżowiec (Warchest) to nie ma dźwięku ( w innych grach jest). Potem jak włącze np. jakąś misje to jest czarny ekran i widać tylko ten pasek z budynkami. W ogóle jakoś bardzo dużo błędów się zrobiło. Dodam , że 3 dni temu było wszystko normalnie.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 4 Sierpień 09, 15:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 22
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 2 Sierpień 09, 16:16   

Nie zmieniałeś niczego w plikach z folderu z grą? Bo często to jest powodem błędów gry. Jeśli tak, to najprostszym rozwiązaniem jest oczywiście reinstall.
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 2 Sierpień 09, 22:34   

Podales za malo informacji aby Ci pomoc. Nie jest mozliwe (chyba) ze od zabawy plikami cos takiego moze sie dziac bo raczej pojawialby sie blad przy odpalaniu gry i gra by sie nie wlaczala aczkolwiek jesli tak by bylo to zachowaj save"y aby niczego nie stracic i zrob reinstall- to pierwszy krok przy rozwiazywaniu tego problemu. Mozliwe tez ze zostaly uszkodzone klastry na dysku na ktorych bylo sh wiec reinstall a pozniej bedziemy myslec jesli nie pomoze.
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 22
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 3 Sierpień 09, 07:04   

U mnie też kiedyś były problemy z głosem, ale miałem wtedy dość zaśmiecony komputer. Gdy potem przeskanowałem, znalazło się kilka wirusów. Z czarnym ekranem natomiast nigdy się nie spotkałem, chyba, że majstrowałem coś z plikami misji kampanii historycznych.
 
 
Forik 
Wędrowiec


Posty: 15
Medale: Brak

Wysłany: 3 Sierpień 09, 10:59   

Lordzie Radku, wejdź w opcje gry i ustaw rozdzielczość i włącz dźwięk :) To jest przyczyną, również to miałem. Do wyboru masz dwie rozdzielczości :) Pozdrawiam i cieszę się, że pomogłem :)
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 3 Sierpień 09, 11:07   

Rozdzielczosc sama sie nie przestawila a wczesniej mu dzialalo...
 
 
Forik 
Wędrowiec


Posty: 15
Medale: Brak

Wysłany: 3 Sierpień 09, 11:58   

Ale tak się niekiedy dzieje. Nic nie ruszasz, a tu cyk, się przestawiło. Radej, napisz czy sobie już spokojnie grasz :P
 
 
Lord Radek I 
Wolny chłop

Posty: 65
Medale: Brak

Wysłany: 4 Sierpień 09, 13:30   

O , kurde. Przepraszam , nie odpisywałem , bo wyjechałem na trochę :P Zrobiłem reinstall i za pierwszym razem nie działało , a potem drugi reinstall i już działa ;]
 
 
 
Acrobot 
Mieszczanin


Posty: 113
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 12:23   

To ja przy okazji powiem, że mam identycznyp roblem. Czarny ekran i nic sie nie da robić, natomaist na mini mapie w przyspieszonym tempie sie wszystko... odgrywa. Reinstal nie pomógł. Dodam też, że gra zajmuje niecałe pięć MB :lol: Coś tu chyba nie gra. Dosłownie :!:
 
 
jankes1124 
Dzielny wojak


Wiek: 26
Posty: 647
Skąd: Sieraków
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 13:47   

Odinstaluj gre i ponownie wgraj... Większość problemów technicznych właśnie tak się naprawia...
_________________
Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz :P
 
 
 
Acrobot 
Mieszczanin


Posty: 113
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 15:17   

Jak już napisałem, reinstall nie pomógł :?
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 22
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 15:19   

Acrobot napisał/a:
Dodam też, że gra zajmuje niecałe pięć MB


Masz wszystkie pliki? Bo to coś dziwne...
 
 
Acrobot 
Mieszczanin


Posty: 113
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 15:58   

No chyba wszystkie, nie da sie połowy zainstalowac. A jest taka mozliwosc, ze jakichs elementów gry nie wyrzuciłem do kosza i to przez nie sie zle zainstalowałeo??
 
 
Lord Radek I 
Wolny chłop

Posty: 65
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 19:20   

Tak jest taka możliwość , bo ja na początku nie usunąłem całej gry (tylko kilka plików zostało) i nie działało nadal , a potem jak usunąłem wszystko to działało
 
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 22
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 5 Sierpień 09, 19:22   

Najlepiej usuwać przez uninstall albo dodaj/usuń programy. Wtedy wszystko jest kasowane.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz