ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Stronghold 2 i Legendy - ten sam problem z multiplayer
Autor Wiadomość
CoaldPlay 
Wędrowiec

Gra w: Oprócz SCII i 3
Posty: 4
Medale: Brak

Wysłany: 23 Luty 15, 18:52   Stronghold 2 i Legendy - ten sam problem z multiplayer

Opiszę kolejno swoje czynności:

1. Włączam SL
2. Klikam w głównym menu w Multiplayer
3. Ponad trzydziestosekundowe zacięcie gry, które czasami dochodzi nawet do minuty.
4. Wchodzę do panelu z serwerami (gdzie jednak tych nie ma), wyświetla mi się wiadomość: Multiplayer service is not available. Please try again later. I tak za każdym razem.

W S2 to samo, tyle że w PL wersji

Wersje gry: S2 1.4.1 PL; SL 1.2 bez napisów

Gry włączam na maksymalnych ustawieniach graficznych, oryginały, parę lat temu kupiłem Antalogię Plus

Co mogę zrobić, by normalnie pograć w Multiplayer? Bez przygód z zacinającą się Twierdzą?
 
 
Bordinio 
Moderator


Gra w: Obecnie w żadną.
Posty: 1036
Medale: Brak

Wysłany: 24 Luty 15, 17:59   

A na pewno masz odpowiednio skonfigurowaną zaporę systemu ?

Spróbuj użyć programu GameRanger, prosty i intuicyjny program, który eliminował problemy w Stronghold Crusader. Trudno powiedzieć, dlaczego nie masz serwerów w menu multiplayer.

Wygląda na to, że coś Ci musi blokować tryb multiplayer.

http://www.fireflyworlds....id=244#Problems
 
 
 
CoaldPlay 
Wędrowiec

Gra w: Oprócz SCII i 3
Posty: 4
Medale: Brak

Wysłany: 25 Luty 15, 10:47   

Okej, więc skonfigurowałem (mam nadzieję) zaporę tak, by nie sprawdzała SL, narazie S2 zostawiłem tak jak było. W antywirusie włączyłem jakiś tryb gier, nie wiem nawet co to jest. Sam antywirus zresztą też wyłączyłem. I co? Nico, problem nadal występuje.

Skoro coś mi go musi blokować - to co to jest? Opera, Mozilla? Mam podać listę wszystkich programów, które mam? Ta... za programik podziękuję, też nie rozwiązał mojego problemu. W panelu z serwerami S2 (akurat gość otworzył i tak, nie przenosi mnie od razu do serwera) pokazuje mi się jeden o nazwie GameRanger - do którego nie mogę jednak dołączyć. Host jest w grze, w lobby. Na ułamek sekundy po kliknięciu, pojawia mi się spory kwadracik z informacją, której narazie nie jestem w stanie przeczytać.

Poza tym, to za mało jest w nim serwerów SL i S2, bym miał się nim zadowolić w kwestii tych gier. Do SC jednak pasuje jak ulał.

Jak komuś mój problem będzie pachniał piracką wersją gry, to mogę zrobić zdjęcie pudełka Antologii.

Mój Windows to 7 i jest on bodajże 32-bitowy (jednak za bity głowy nie dam).
 
 
Bordinio 
Moderator


Gra w: Obecnie w żadną.
Posty: 1036
Medale: Brak

Wysłany: 25 Luty 15, 10:51   

Jakiego masz antyvirusa ? Grasz w inne gry przez internet ?
 
 
 
CoaldPlay 
Wędrowiec

Gra w: Oprócz SCII i 3
Posty: 4
Medale: Brak

Wysłany: 25 Luty 15, 10:56   

Grywam. SC, BF3, CS 1.6, LoL, Haxball... Oprócz BF3 to żadna nie sprawiła problemów, jednak problem z Battlefielda nie dotyczy firewalla i nie jest on w ogóle podobny do tego z SL. Antywirus nazywa się ESET NOD32 ANTIVIRUS 5
 
 
Bordinio 
Moderator


Gra w: Obecnie w żadną.
Posty: 1036
Medale: Brak

Wysłany: 25 Luty 15, 13:19   

Też mam ESET'a ;) Zatem zostało tylko odblokowanie portów.

Allow outgoing TCP connections to remote port 6667 - wychodzący
Allow outgoing TCP connections to remote port 28910 - wychodzący
Allow incoming & outgoing traffic via local UDP port 19966 - obydwa kierunki
Allow incoming & outgoing traffic via local UDP port 13139 - obydwa kierunki

http://www.eset-smart-sec...wych-regul-155/
 
 
 
Maciek 
Paladyn


Wiek: 19
Posty: 1098
Skąd: Głogów
Medale: Brak

Wysłany: 25 Luty 15, 15:03   

Nie działa multiplayer wewnętrzny w SHL i SH2, ponieważ firma GameSpy odpowiadająca za stawianie serwerów w ww. grach splajtowała. Możliwe jest więc granie tylko za pośrednictwem GameRangera. Nie jest to wina przeglądarek, zapór itp. ;)
_________________
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
 
 
 
CoaldPlay 
Wędrowiec

Gra w: Oprócz SCII i 3
Posty: 4
Medale: Brak

Wysłany: 26 Luty 15, 20:25   

Jeżeli rzeczywiście tak jest, to Firefly powinno się tym zająć w pierwszej kolejności. Mam rację? Jak dla mnie, to nie powinni w ogóle robić nowych gier jak nie potrafią zająć się starymi, w dodatku lepszymi. Jeśli nie mogę grać normalnie w S2 i SL Multiplayer to pora pożegnać się z tymi tytułami - nie widzę w nich teraz nic, co mogłoby mnie przyciągnąć na dłużej.

Uprzejmie dziękuję za pomoc i poświęcony mi czas:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz