ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Siwy
10 Styczeń 15, 21:16
[problem techniczny] Problem z uruchomieniem gry przez LAN
Autor Wiadomość
optymista 
Wędrowiec

Posty: 3
Medale: Brak

Wysłany: 10 Styczeń 15, 18:31   [problem techniczny] Problem z uruchomieniem gry przez LAN

Hej mam taki problem: chciałbym z bratem zagrać na jednym łączu, mamy ruter. Twierdza krzyzowiec extrem.

poradzi ktoś cos?


Przeniosłem do odpowiedniego działu. S.
Ostatnio zmieniony przez Siwy 10 Styczeń 15, 21:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 23
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 10 Styczeń 15, 19:40   

Ale ten problem to opisz, czo?
 
 
optymista 
Wędrowiec

Posty: 3
Medale: Brak

Wysłany: 10 Styczeń 15, 20:23   

no to chyba logiczne, z jednego łącza nie wiem jak się połączyć z bratek. bo mamy to samo ip. próbowaliśmy zmieniać ale zmiana tez nie pomogła
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 23
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 10 Styczeń 15, 20:44   

Wcale nie logiczne, zwłaszcza że w nazwie tematu piszesz o problemie z uruchomieniem gry.

Nadal nie jestem pewien, w którym miejscu zachodzą kłopoty, ale jak rozumiem, nie korzystacie z Gamerangera? Program jest łatwy w obsłudze i raczej niezbędny do gry na multi. Pobierzcie, załóżcie odpowiedni prywatny pokój do gry i dołączcie do niego - dopiero po rozpoczęciu rozgrywki w programie próbujcie się połączyć za pomocą SHC.
 
 
optymista 
Wędrowiec

Posty: 3
Medale: Brak

Wysłany: 11 Styczeń 15, 12:01   

niestety tak już próbowałem, program wykrywa że połaczenia sa takie same a wtedy wywala jednego z nas. tylko jedna osoba może być połączona.



Lord Smerf napisał/a:
Wcale nie logiczne, zwłaszcza że w nazwie tematu piszesz o problemie z uruchomieniem gry.

Nadal nie jestem pewien, w którym miejscu zachodzą kłopoty, ale jak rozumiem, nie korzystacie z Gamerangera? Program jest łatwy w obsłudze i raczej niezbędny do gry na multi. Pobierzcie, załóżcie odpowiedni prywatny pokój do gry i dołączcie do niego - dopiero po rozpoczęciu rozgrywki w programie próbujcie się połączyć za pomocą SHC.
 
 
Szyszek 
Wolny chłop

Gra w: SHC , SHC:E
Wiek: 19
Posty: 57
Skąd: Bolesławiec
Medale: Brak

Wysłany: 11 Styczeń 15, 12:49   

Z tego co pamiętam to w SHC są takie 3 możliwości: Połączenie internetowe TCP/IP Szeregowe coś takiego. Popróbuj różnych(jeśli tego nie robiłeś)możliwości. Może któraś zadziała.
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 23
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 11 Styczeń 15, 21:26   

Cóż, kiedyś grywało się też za pomocą Hamachi. Spróbujcie tego - problem IP powinno rozwiązać, ale prawie na pewno będzie trzeba wyłączyć firewalla lub poustawiać kilka wyjątków, bo windows lubi blokować ten program.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz