Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 9 Czerwiec 11, 14:35 Jak zyskać więcej złota za zwycięstwo?
Witam gram już w twierdze dosyć długo ale mam mały problem mianowicie chodzi mi o potyczke, gdy zabijemy wrogiego lorda wysakuje nam na ekranie ze lord otrzymał 500 złota i tu jest moj problem np chciałbym dostac wiecej za zabicie ale nie wiem od czego to zależy czy od efektywnosci czy od czasu ataku, raz jak pamietam dostałem 6000 złota za lorda i nie wiem jak tego dokonałem . Zgóry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Kacper 31 Lipiec 11, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 9 Czerwiec 11, 15:41
To zalezy od zasobnosci skarbca pokonanego. Najwiecej zlota wycisniesz z cesarza Fryderyka, o ile sie nie myle.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
To zalezy od zasobnosci skarbca pokonanego. Najwiecej zlota wycisniesz z cesarza Fryderyka, o ile sie nie myle.
To zależy tylko i wyłącznie od tego ile ma kasy, zrobiłem eksperyment i wiedziałem, kiedy grałem jeszcze w Twierdze od czego to zależy i ile dostaniemy jeśli przeciwnik ma X złota. Dawno nie grałem i tego nie pamiętam.
Wysłany: 9 Czerwiec 11, 19:57
MaxMacior napisał/a:
To zależy tylko i wyłącznie od tego ile ma kasy, zrobiłem eksperyment i wiedziałem, kiedy grałem jeszcze w Twierdze od czego to zależy i ile dostaniemy jeśli przeciwnik ma X złota. Dawno nie grałem i tego nie pamiętam.
A kto jak nie Fryderyk ma najwiecej zlota?
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Troszkę odświeżyłem pamięć po walkach. Fryderyk ma prawo że jeśli sięgo zabije przeciwnik może dostać 500 złota, kiedy jest dużo wciśniętych graczy i mało ma złota na początek.
Wysłany: 10 Czerwiec 11, 14:42
MaxMacior napisał/a:
Fryderyk ma prawo że jeśli sięgo zabije przeciwnik może dostać 500 złota, kiedy jest dużo wciśniętych graczy i mało ma złota na początek.
?
Gra w: Crusader
Wysłany: 10 Czerwiec 11, 15:04
Tak jak mówili przedmówcy zależy to od ilości złota pokonanego. Najwięcej dostaniesz gdy pokonasz bota z jedną z najlepszych gospodarek (Opat,Fryderyk,Wilk,Emir) gdyż oni w szybkim czasie gromadzą duże ilości złota i oczywiście jeśli nakręcą gospodarkę. Zależy to też z jakim złotem przeciwnicy startują jeśli bot ma 40k złota (np.szczur ), a ty masz 2k to szybko niszczysz szczura i dostajesz sporo kasy na następnych. Przydaje się taka taktyka na niektórych misjach.
Gra w: Stronghold Crusader v1.1
Wysłany: 17 Czerwiec 11, 20:57
O ilę się nie mylę, to dostaje się 1/4 złota, które przeciwnik posiada w czasie zabijania go.
Jeżeli natomiast przeciwnik posiada mniej niż 2k złota, wtedy otrzymujemy 500.
raczej Opat z tego co wiem jest on najbogatszym przeciwnikiem
salladin
_________________ Wywalam z tego forum z żalem...żegnajcie i przepraszam za spam itd. nie będę się mścił spamem na ludziach którzy mają rację popiszę tu jeszcze i poczekam na bana...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum