ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Siwy
19 Maj 13, 19:50
[problem techniczny] Multiplayer - problem z dodawaniem AI
Autor Wiadomość
Mikasz 
Wędrowiec

Posty: 3
Medale: Brak

Wysłany: 19 Maj 13, 14:38   [problem techniczny] Multiplayer - problem z dodawaniem AI

Mam problem z dodaniem botów do rozgrywki w Stronghold Crusader (żadne extreme, zwyczajna Twierdza Krzyżowiec). Próbowaliśmy ze znajomym połączyć się do gry w Twierdzę, tutaj problemu nie było. Natomiast nie możemy dodać żadnych przeciwników komputerowych, brakuje takiej opcji albo nikogo tam nie ma. Wcześniejsze dodanie botów niczego nie zmienia, przy dołączeniu do gry przeciwnicy komputerowi zostają automatycznie wyrzuceni. Ponadto zamiast nicków pojawia się pierwsza litera nicku (u mnie) oraz jakieś krzaczki (u znajomego). Próba gry 1 vs 1 też nic nie daje. Pojawia się czysta mapa, z jakimiś czarnymi trójkątami (?) na ekranie, a po 5-10 sekundach gra się zawiesza. Próbowaliśmy zarówno hamachi jak i gamerangera. Wersja gry 1.1, obydwie oryginalne. Systemy operacyjne - windy 7 i 8. Czy jest jakiś sprytny sposób aby normalnie zagrać we dwóch z botami?
 
 
Bzyk 
Szlachcic


Gra w: Crusander
Posty: 281
Medale: Brak

Wysłany: 19 Maj 13, 18:22   

Jaki system ma gospodarz gry?
Rozumiem, że oboje próbowaliście hostować grę?
Poza tym spróbujcie update do 1.3, ponoć naprawili jakieś błędy związane z Win8, poza tym wersja 1.1 może właśnie nie działać w pełni poprawnie na tym systemie.
 
 
 
Lutel 
Wojownik


Posty: 724
Medale: Brak

Wysłany: 19 Maj 13, 19:36   

Obstawiam, że jeden ma Warchesta, a drugi zwykłego Cruska. Ewentualnie jeden nie ma tych botów, co drugi, np. Fryderyk, Marszałek.
 
 
Bzyk 
Szlachcic


Gra w: Crusander
Posty: 281
Medale: Brak

Wysłany: 19 Maj 13, 19:51   

Autor podaje, że oboje mają 1.1, więc Warchest odpada, mogli jedynie pobrać te boty z internetu. Warchest oznaczany jest jako wersja 1.2
 
 
 
Mikasz 
Wędrowiec

Posty: 3
Medale: Brak

Wysłany: 19 Maj 13, 21:45   

Jeden i drugi mają zwykłego Crusadera. Czyste gołe 1.1, żadnych botów, modów, podmian plików, czegokolwiek. Grę hostować próbowaliśmy obydwaj, więc to nie w tym leży problem. 1.3 to ta wersja HD, tak?
 
 
Bzyk 
Szlachcic


Gra w: Crusander
Posty: 281
Medale: Brak

Wysłany: 19 Maj 13, 22:45   

Tak.
Ja problem widzę w Windowsie 8 - wiele gier nie potrafi jeszcze porządnie współpracować z tym systemem.

http://strongholdnet.gry-...t=2851&start=30
Ostatni post.
 
 
 
Mikasz 
Wędrowiec

Posty: 3
Medale: Brak

Wysłany: 26 Maj 13, 19:17   

Na samym początku znajomemu nie uruchamiał się Crusader 1.3, ale po przeinstalowaniu przed momentem udało się dodać stadko Szeryfów. Wielkie dzięki za pomoc.

Jeszcze tylko gdyby Shogun w multi nie crashował po 110 turze to byłoby w ogóle rewelacyjnie... :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz